V. Ponta: Ministerul Finanţelor lucrează pentru o reformă fiscală în anul 2013

31

La sfarsitul lunii noiembrie, premierul Victor Ponta a declarat că în prezent Ministerul Finanţelor lucrează pentru o reformă fiscală în anul 2013 şi că mediul de afaceri din România solicită în primul rând stabilitate legislativă în plan fiscal.

Victor Ponta:

“Patronatele se plâng nu de fiscalitate, ci în primul rând de instabilitate legislativă, nu trebuie să mai schimbăm Codul Fiscal de şase ori pe an cu ordonanţe de urgenţă şi în al doilea rând de multitudinea altor taxe. Or aici reforma fiscală la care Ministerul de Finanţe a lucrat şi lucrează în continuare cu sprijin de la Banca Mondială este unul din obiectivele importante din 2013. N-a spus nimeni că 16% e prea mult.

Toată lumea a spus să spunem clar cât este impozitul, cât este TVA-ul, să nu schimbăm TVA-ul în cinci zile de la 19 la 24% şi mai ales să oprim pe cât posibil proliferarea taxelor. Pentru că avem cotă unică, după care mai avem vreo 199 de alte cote. 16 % în viziunea multor state europene e chiar o fiscalitate de dumping, pentru că cei care plătesc 50%, majoritatea statelor occidentale, când văd că România, Bulgaria, Ungaria au o fiscalitate redusă, nu văd asta cu ochi buni”

- Publicitate -