Vineri, 18 ianuarie 2013, dl. Dan Manolescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor prin Decizia Prim-ministrului nr. 61 din 18 Ianuarie 2013. Potrivit Mediafax și Ziarul de Bacău, dl. Dan Manolescu a fost propus de PNL Bacău.
Având în vedere experiența și pregătirea dlui Manolescu (37 de ani, consultant fiscal, auditor), acesta va ocupa postul de secretar de stat, care apare vacant pe siteul MFP. Secretarul de stat numit va coordona următoarele structuri:

Direcţia generală legislaţie cod fiscal
Direcţia legislaţie impozite directe
Direcţia legislaţie in domeniul TVA
Direcţia legislaţie in domeniul accizelor
Direcţia legislaţie cod de procedură fiscală
Direcţia de politici şi legislaţie in domeniile vamal şi nefiscal
Direcţia de legislaţie şi reglementari contabile
Direcţia pentru relaţia cu parlamentul, sindicatele şi patronatul
Direcţia generală management al domeniilor reglementate specific
Direcţia de management şi monitorizare alte domenii specifice
Unitatea de reglementare şi monitorizare jocuri de noroc (serviciu).

Dan Manolescu este din 2001 Tax Partner la compania de consultanţă fiscală Soter&Partners și din 2010 vicepreşedintele Consiliului Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali. A început cariera de consultant fiscal la KPMG România.

În 2006, a obținut titlul de Doctor în domeniul Contabilitate la Academia de Studii Economice Bucureşti, în 2007 a obținut certificarea de Consultant Fiscal și în 2008 de Auditor Financiar. Este licențiat al Academiei de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (1998).

A publicat diverse articole de specialitate în Tribuna Economică, Revista de finanţe publice şi contabilitate, Audit financiar.

- publicitate -

Pe siteul Camerei Consultanților Fiscali, este publicat CV-ul dlui Manolescu pentru postul de memebru în consiliul superior al Camerei.
Dan-Manolescu
Profil profesional Linkedin

 

 

 

 

Interviu Hotnews – august 2012 – despre sistemul TVA la încasare