• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
CFNET – CodFiscal.NET Finante Taxe

CFNET - CodFiscal.NET Finante Taxe

Revista de actualitate financiară

  • Persoane
  • Micro
  • Companii
  • Public
  • ONG
  • Extern
  • Online
    • Asistenţă & Ghiduri
    • Analize Sinteze Opinii
    • Lege9
Ești aici: Acasă / Consultare publica / Timbrul de mediu: Modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 taxa pentru emisiile poluante (proiect Ordonanță)

Timbrul de mediu: Modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 taxa pentru emisiile poluante (proiect Ordonanță)

27 ian. 2013 Consultare publica, Taxa auto

Miercuri, 23 ian 2013, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) a publicat online pentru dezbatere publică proiectul de OG pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Proiectul a fost inclus pe Agenda de lucru a şedinţei de guvern din data de 23 ianuarie 2013, în primă lectura.

MMSC a organizat pe 25 ian 2013 o conferinta de presa privind dezbatarea proiectului de OG. La conferinta a praticipat și directorul general al Dacia și Constantin Stroe, vicepresedinte la Dacia si sef al ACAROM, asociatia ce reprezinta interesele constructorilor auto si de componente.

“Sunteti pusa in fata rezolvarii unei ecuatii imposibile. Daca va propuneti sa multumiti pe toata lumea, nu veti reusi”, a spus el, adresandu-se ministrului Mediului, Rovana Plumb, la dezbaterea de vineri, 25 ianuarie.

“Cand e vorba de acest timbru de mediu nu vorbim despre o taxa pur tehnica, ci despre un timbru care este o taxa tehnico-socialo-fiscalo-politica. Este imposibil sa-i multumiti pe toti, si cumparatorii si producatorii si asocatiile de profil si multe alte parti. (…) Nu aveti cum sa rezolvati problema, dar ati putea gasi un just echilibru al lansarii pe piata a acestei ordonante”, a completat Stroe.

“Daca anul trecut au intrat in tara 175.000 de masini second-hand, va dau in scris ca anul asta vor fi 350.000. Ce facem cu tara asta?”, a spus Stroe, facand referire la proiectul timbrului de mediu ce prevede ca taxa scade cu 60-90% la vehiculele Euro 2, Euro 1 si Non Euro, fata de situatia din prezent.

Eventualele propuneri / opinii / sugestii pot fi transmise pâna la data de 30.01.2013 la adresa de e-mail: timbruldemediu@afm.ro.

TEXTUL proiectului de ordonanță supus dezbaterii publice
ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
În temeiul art.108 din Constituţia României, republicată, şi al art. I pct.1 poz.8 din Legea nr.1/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

      Art. I. Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012 se modifică și se completează după cum urmează:

 

1.    Titlul legii va avea următorul cuprins :

“ Lege privind timbrul de mediu pentru autovehicule”

2. Articolul 1 alin (1) va avea următorul cuprins:

„(1) Prezenta lege stabilește cadrul legal privind instituirea timbrului de mediu pentru autovehicule denumit in continuare timbru de mediu”.

3. La articolul 2, litera d) va avea următorul cuprins:

“d) scoatere din parcul auto național – orice acțiune care are ca rezultat radierea autovehiculului radiat, inclusiv dauna totală, cu excepția casării și dezmembrării.”

4. La articolul 2, litera l) va avea următorul cuprins:

“l) timbrul  de mediu  – reprezintă suma datorată de către contribuabil pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3. “

5. “La articolul 2, după litera l), se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins:

“ m) daună totală reprezintă avarierea iremediabilă a autovehiculul în urma căruia asiguratorul plătește contravaloarea poliței de asigurare. “

6. La articolul 4, după litera c) a alineatului (1) se introduc două noi litere, literele d) și e), cu  următorul cuprins:

„d) cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule, precum și taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule şi care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;

e)   pentru care s-a dispus de către instanțe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxei pe poluare pentru autovehicule, precum și taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule;”

7. La articolul 4, alineatul (2) se abroga;

8. Articolul 6  va avea următorul cuprins:

“Art. 6- (1)Suma de plată reprezentând timbrul de mediu se calculează pe baza elementelor prevăzute la anexele nr. 1-4, după cum urmează:

a) pentru autovehiculele cărora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, timbrul de mediu se calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) prevăzute la anexa nr. 1, şi a cotei de reducere a timbrului de mediu, prevăzută în coloana nr. 2 din anexa nr.2, după formula:

Suma de plată = [(A x B x(100 – C)]/100, unde:

A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului;

B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1 gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1;

C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2

b)pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de CO2, după formula:

Suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100,

unde:

C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;

D = cilindreea – capacitatea cilindrica;

E = timbrul de mediu, prevăzut în coloana nr. 3 din anexa nr. 3;

c)formula prevăzută la lit. b) se aplică şi pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 care nu deţin omologare europeană de tip şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de C02;

d)formula prevăzută la lit. b) se aplică şi pentru autovehiculele din categoriile M2, M3, N1, N2 şi N3, pentru care timbrul de mediu este prevăzută în coloana nr. 2 din anexa nr. 4;

(2)Norma de poluare Euro şi valoarea emisiei de CO2, la care se face referire la alin. (1), sunt cele menţionate de Regia Autonomă „Registrul Auto Român” în cartea de identitate a vehiculului, în conformitate cu prevederile normelor metodologice de aplicare a prezentei legi. Pentru autovehiculele care nu deţin omologare europeană de tip a întregului vehicul, aceste elemente se determină în conformitate cu reglementările în vigoare.

(3) Pentru autovehiculele cărora le corespunde norma de poluare Euro 6, timbrul de mediu se va determina pe baza formulei prevăzute la alin. (1) litera (a) , odată cu intrarea în vigoare a normei Euro 6 pentru înmatricularea, vânzarea şi introducerea în circulaţie a vehiculelor noi, conform Regulamentului (CE) nr. 715/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce priveşte emisiile provenind de la vehiculele uşoare pentru pasageri şi de la vehiculele uşoare comerciale (Euro 5 şi Euro 6) şi privind accesul la informaţiile referitoare la repararea şi întreţinerea vehiculelor;

(4)Cota de reducere a timbrului de mediu, prevăzută în anexa nr. 2, este stabilită în funcţie de vechimea autovehiculului.

(5)Vechimea autovehiculului se calculează în funcţie de data primei înmatriculări a acestuia.

(6)Atunci când persoana care solicită înmatricularea sau prima transcriere a dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei înmatriculării autovehiculului, timbrul se calculează în funcţie de anul fabricaţiei.

8. La articolul 7 alineatul (3), după litera b) se introduce o nouă litera, litera c), cu  următorul cuprins:

“c) documentul emis de asigurator care atesta faptul ca autovehiculul a suferit dauna totala;”

9. La articolul 8 alineatul (1), după litera d) se introduc două noi litere, lit. e) și f), cu  următorul cuprins:

“e) dobândite prin moștenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii;

f)  dobândite prin partaj. “

10. La articolului 8, alineatul (1) litera b) si  alineatul (2) se abrogă.

11. Articolele 9 si 11 se abroga.

12. După articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 111 , cu următorul cuprins:

“ Art. 111  – Timbrul de mediu se eliberează si se aplica pe Cartea de Identitate a Vehiculului de către Direcția Regim Permise de conducere si Înmatriculare a Vehiculelor la primirea dovezii de plata a timbrului de mediu.”

13. Articolul 12 se abroga.

14. La articolul 14 se introduce un nou alineat, alineatul (2),  cu următorul cuprins:

”(2) Modelul timbrului de mediu se stabilește prin normele metodologice.”

Art. II – Anexele nr. 1- 4 fac parte integrantă din  prezenta ordonanță.

Art. III. – În termen de 15 de zile de la data publicării prezentei ordonanțe în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Transporturilor vor elabora normele metodologice de aplicare, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Art. IV.- În tot cuprinsul legii, sintagma “taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule definit ca taxa” se înlocuiește prin sintagma “timbrul de mediu”.

Art. V.-. Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, precum  şi cu cele aduse prin prezenta ordonanta, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

 

PRIM-MINISTRU, Victor-Viorel PONTA

Anexa nr 1. (Anexa nr 1 la lege)

Nivelul Timbrului de mediu in funcție de emisia de dioxid de carbon 

NORMA DE POLUARE  EURO 5

 Capacitatea cilindrica
Emisia de dioxid de carbon euro/1 gram CO2/km

<1.000

1.001 – 1.200

1.201- 1.400

1.401 – 1.600

1.601 – 2.000

2.001 – 3.000

=>3.001

< 110

0,30

0,36

0,45

0,51

0,6

0,81

0,99

111 – 120

0,42

0,504

0,63

0,714

0,84

1,134

1,386

121 – 130

0,54

0,648

0,81

0,918

1,08

1,458

1,782

131 – 140

0,66

0,792

0,99

1,122

1,32

1,782

2,178

141 – 150

0,78

0,936

1,17

1,326

1,56

2,106

2,574

151 – 165

0,96

1,152

1,44

1,632

1,92

2,592

3,168

166 – 180

1,26

1,512

1,89

2,142

2,52

3,402

4,158

181 – 195

1,44

1,728

2,16

2,448

2,88

3,888

4,752

196 – 210

1,62

1,944

2,43

2,754

3,24

4,374

5,346

> 210

2,04

2,448

3,06

3,468

4,08

5,508

6,732

 

NORMA DE POLUARE  EURO 4 

 Capacitatea cilindrica
Emisia de dioxid de carbon euro/1 gram CO2/km

<1.000

1.001 – 1.200

1.201- 1.400

1.401 – 1.600

1.601 – 2.000

2.001 – 3.000

=>3.001

< 110

2,4

2,88

3,6

4,08

4,8

6,48

7,92

111 – 125

3

3,6

4,5

5,1

6

8,1

9,9

126 – 140

4

4,8

6

6,8

8

10,8

13,2

141 – 155

4,6

5,52

6,9

7,82

9,2

12,42

15,18

155 – 170

5,2

6,24

7,8

8,84

10,4

14,04

17,16

171 – 185

5,8

6,96

8,7

9,86

11,6

15,66

19,14

186 – 200

6,5

7,8

9,75

11,05

13

17,55

21,45

201 – 215

7,5

9

11,25

12,75

15

20,25

24,75

> 216

8,1

9,72

12,15

13,77

16,2

21,87

26,73

 

NORMA DE POLUARE EURO 3

 Capacitatea cilindrica
Emisia de dioxid de carbon euro/1 gram CO2/km

<1.000

1.001 – 1.200

1.201- 1.400

1.401 – 1.600

1.601 – 2.000

2.001 – 3.000

=>3.001

< 110

7,2

8,64

10,8

12,24

14,4

19,44

23,76

111 – 125

9

10,8

13,5

15,3

18

24,3

29,7

126 – 140

12

14,4

18

20,4

24

32,4

39,6

141 – 155

13,8

16,56

20,7

23,46

27,6

37,26

45,54

155 – 170

15,6

18,72

23,4

26,52

31,2

42,12

51,48

171 – 185

23,2

27,84

34,8

39,44

46,4

62,64

76,56

186 – 200

19,5

23,4

29,25

33,15

39

52,65

64,35

201 – 215

22,5

27

33,75

38,25

45

60,75

74,25

> 216

24,3

29,16

36,45

41,31

48,6

65,61

80,19

 

Anexa nr. 2 (Anexa nr 2 la la lege)

Cota de reducere a Timbrului de mediu 

Vechimea autovehiculului

Cota de reducere %

nou

0

</= 1 luna

3

> 1 luna – 3 luni inclusiv

5

> 3 luni – 6 luni inclusiv

8

> 6 luni – 9 luni inclusiv

10

> 9 luni – 1 an inclusiv

13

> 1 an – 2 ani inclusiv

21

> 2 ani – 3 ani inclusiv

28

> 3 ani  – 4 ani inclusiv

33

> 4 ani – 5 ani inclusiv

38

> 5 ani – 6 ani inclusiv

43

> 6 ani – 7 ani inclusiv

49

> 7 ani – 8 ani inclusiv

55

> 8 ani – 9 ani inclusiv

61

> 9 ani – 10 ani inclusiv

66

> 10 ani – 11 ani inclusiv

73

> 11 ani – 12 ani inclusiv

79

> 12 ani – 13 ani inclusiv

84

> 13 ani – 14 ani inclusiv

89

> 14 ani – 15 ani inclusiv

90

peste 15 ani

90

 

Anexa nr. 3 (Anexa nr 3 la la lege)

Nivelul Timbrului de mediu pentru Norma de poluare Euro 2, Euro 1 si Non-Euro 

Norma de poluare

Capacitatea cilindrica

– cmc –

Nivelul Timbrului de mediu

Euro/ 1 cmc

E2

<= 1200

1,50

1201 – 1400

2,40

1401 – 1600

2,90

1601 – 2000

3,30

2001 – 3000

3,90

> 3000

4,40

E1

<= 1200

1,70

1201 – 1400

2,50

1401 – 1600

3,10

1601 – 2000

4,00

2001 – 3000

4,90

> 3000

5,10

E0

<= 1200

2,00

1201 – 1400

2,60

1401 – 1600

3,30

1601 – 2000

4,20

2001 – 3000

4,50

> 3000

5,20

Anexa nr 4 (Anexa nr 4 la la lege)

 Nivelul Timbrului de mediu pentru autovehiculele din categoriile N1, N2, N3, M2 şi M3

Norma de poluare1)

Nivelul timbrului de mediu  euro/1 cmc

Euro 6/VI2)

0

Euro 5/V

0,05

Euro 4/IV

0,25

Euro 3/III

0,5

Euro 2/II

2

Euro 1/I

4

Non – Euro

9

1) Norma de poluare este cea stabilită prin: – directivele 1999/96/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 decembrie 1999 privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la măsurile care trebuie luate împotriva emisiei de poluanţi gazoşi şi de pulberi provenind de la motoarele cu aprindere prin comprimare utilizate la vehicule şi emisiile de poluanţi gazoşi provenind de la motoarele cu aprindere prin scânteie alimentate cu gaz natural sau gaz petrolier lichefiat de gaze utilizate la vehicule şi de modificare a Directivei 88/77/CEE şi 2005/55/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 28 septembrie 2005 privind apropierea legislaţiilor statelor membre cu privire la măsurile care trebuie luate împotriva emisiilor de gaze şi de particule poluante provenite de la motoarele cu aprindere prin comprimare utilizate la vehicule şi împotriva emisiilor de gaze poluante provenite de la motoarele cu aprindere prin scânteie alimentate cu gaz sau cu gaz petrolier lichefiat utilizate la vehicule pentru Euro III, Euro IV, Euro V;– directivele nr. 91/542/CEE a Consiliului din 1 octombrie 1991 de modificare a Directivei 88/77/CEE privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la măsurile care trebuie luate împotriva emisiilor de poluanţi gazoşi provenind de la motoarele diesel utilizate la vehicule şi 96/1/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 22 ianuarie 1996 de modificare a Directivei 88/77/CEE de armonizare a legislaţiilor statelor membre cu privire la măsurile care trebuie luate împotriva emisiilor de gaze şi macroparticule poluante provenite de la motoarele diesel utilizate la vehicule pentru Euro II;– Directiva 91/542/CEE pentru Euro I.2) Nivelul taxei pentru emisiile poluante (euro/1 cmc) se va determina odată cu intrarea în vigoare a Normei Euro 6 pentru înmatricularea, vânzarea şi introducerea în circulaţie a vehiculelor noi conform Regulamentului (CE) nr. 715/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce priveşte emisiile provenind de la vehiculele uşoare pentru pasageri şi de la vehiculele uşoare comerciale (Euro 5 şi Euro 6) şi privind accesul la informaţiile referitoare la repararea şi întreţinerea vehiculelor.

 

taxa auto, taxa poluare, taxa poluare 2013, timbru de mediu

Știrile zilei

Răspunsul CCF către Consiliul Concurenței

20 mai 2022

Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni umanitare vor fi scutite, la cerere, de plata tarifelor suplimentare de utilizare a drumurilor de interes național/ de trecere a podurilor

20 mai 2022

Proiect de lege: Clarificarea regimului fiscal al nomazilor digitali

20 mai 2022

Furnizorul de servicii poştale de trimitere contra ramburs va furniza lunar informații către ANAF. UPDATE: Precizări ANAF

19 mai 2022

Reglementări privind Monitorizarea Investițiilor Străine Directe în România – Implementare prin OUG 46/2022

19 mai 2022

Reader Interactions

Comentarii

  1. sorin a zis

    15 feb. 2013 la ora 10:34

    Taxa rusini si a foamei nu se scoate, doar isi schimba numele si creste…….o rusine a guvernului asta de incompetenti care mulge incontinuare poporul roman…..s-a gandit doamna Plumb ca ne era prea bina cu taxa actuala, care era prea mare si ilegala si au zis sa o mai mareasca un pic…..20-30-50% ca doar avem bani daca ne permitem 2000-3000 de euro sa ne luam un autovehicul din Germania, am putea sa platim si vreo 1500-2000 euro taxa ca masina noastra e poluanta chiar daca avem euro 4…..o rusine, toti se gandesc numai cum sa minta poporul asta…..domnul Crin striga ” JOS TAXA” la mitingul din Decembrie 2011, dar nu e tarziu sa deschidem ochii si la alegerile din 2014 sa-l pedepsim!!!!

    Autentifică-te pentru a răspunde
  2. eu a zis

    2 feb. 2013 la ora 13:02

    nu eram destul de saraci asa a gindit guvernul ca daca tot avem banii necesari sa ne petrecem vacante la vecinii bulgari sa ne imatriculam si masinile acolo.si daca vrem venitul mai mari de ce nu plecam la munca in strainatate asa si venitul sa va ridica la 1500 si ne vom incadra si la normele europene.nu poate domn pontea sau mickey mouce cum i sa mai zice sa coboare la nivelul nostru de putere de plata pt ca merge pe premiza nu ai bani sa intretii o masina nu cumpara.in ro si porcii au invatat sa zboare.

    Autentifică-te pentru a răspunde
  3. george a zis

    31 ian. 2013 la ora 15:28

    b)pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de CO2, după formula:
    Suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100,
    unde:
    C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;
    D = cilindreea – capacitatea cilindrica;
    E = timbrul de mediu, prevăzut în coloana nr. 3 din anexa nr. 3;
    c)formula prevăzută la lit. b) se aplică şi pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 care nu deţin omologare europeană de tip şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de C02;

    Intrebarea mea: pentru euro 3,4,5,6 care nu deţin omologare europeană de tip şi pentru care nu este specificată valoarea combinată a emisiilor de C02 cum aflu E-ul din formula (timbu de mediu) pntru ca în coloana nr. 3 din anexa nr. 3 sunt doar auto non-euro, euro 1 si 2 ???????

    Autentifică-te pentru a răspunde
    • XBitza a zis

      6 feb. 2013 la ora 13:07

      „a) pentru autovehiculele cărora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, timbrul de mediu se calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) prevăzute la anexa nr. 1, şi a cotei de reducere a timbrului de mediu, prevăzută în coloana nr. 2 din anexa nr.2, după formula:

      Suma de plată = [(A x B x(100 – C)]/100”

      Trebuie sa stii norma Euro (3-4-5) si emisia de CO2/km

      Autentifică-te pentru a răspunde
  4. gigi a zis

    29 ian. 2013 la ora 10:58

    cred ca ar fi pentru prima data cand s_au gandit ca e saracie in tara asta!!!!!!

    Autentifică-te pentru a răspunde
    • george a zis

      31 ian. 2013 la ora 15:32

      s-au candit pe naiba. tipa asta care da interviul vorbeste de o medie auto de 12 ani in romania si de 8 ani in vestul Europei dar a uitat sa mentioneze ca la noi venitul mediu lunar este undeva la 250 euro iar in vestul europei la 1500 euro

      Autentifică-te pentru a răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Bara principală

  • Facebook
  • RSS
  • Twitter
finand

Articole recente

Răspunsul CCF către Consiliul Concurenței

Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni umanitare vor fi scutite, la cerere, de plata tarifelor suplimentare de utilizare a drumurilor de interes național/ de trecere a podurilor

Proiect de lege: Clarificarea regimului fiscal al nomazilor digitali

Furnizorul de servicii poştale de trimitere contra ramburs va furniza lunar informații către ANAF. UPDATE: Precizări ANAF

Reglementări privind Monitorizarea Investițiilor Străine Directe în România – Implementare prin OUG 46/2022

Asistență & Ghiduri

Redirecționarea a 3,5% din impozit pentru ONG-uri, unități de cult sau burse private – exemple, precizări

ANAF: Principalele deficiențe constatate și răspunsuri cele mai frecvente întrebări

Depunere declarații la Fisc – este obligatorie depunerea online, utilizarea SPV Spațiul Privat Virtual

Plata online

Venituri online din rețele de socializare – precizări ANAF

Ghidul OECD 2022 privind prețurile de transfer

Copyright © 2022 · Autentificare

  • Despre cookie-uri
  • Termeni si conditii
  • Contact
  • Publicitate
  • Abonament