Timbrul de mediu: CALCULATOR ONLINE timbrul de mediu 2013

74

Prin proiectul de ordonanță publicat pe 23 ian 2013, Guvernul anuntat formula de calcul a timbrului de mediu.
Sub aceasta denumire, timbrul de mediu, vor fi înlocuite denumirile anterioare taxa auto sau taxa de poluare sau taxa de prima înmatriculare sau taxa de prima vânzare.

Pentru calcularea online a timbrului de mediu, conform formulei și valorilor menționate în proiectul de OUG, vă invităm să utilizati acest CALCULATOR ONLINE Timbru de mediu, dezvoltat de CFNET.

În ghidul privind timbrul de mediu, Guvernul precizează că timbrul de mediu mentine aceleași cote din prezent pentru mașinile cu tehnologie Euro 5 și crește cotele pentru mașinile cu tehnologii Euro 4 și Euro 3, care se vor afla in circulație mult timp și deci vor polua o perioada îndelungată.
Pentru mașinile cu tehnologii mai slabe (Euro 2, Euro 1 si non-Euro), care au o durata mult mai mică de funcționare (până la data la care acestea se vor casa), timbrul de mediu va scădea. Taxa actuala nu includea scăderi importante la acest capitol si se ajungea ca, pentru masini foarte vechi, sa fie virtual imposibila vanzarea din cauza valorilor mari ale taxei.
Pentru masinile cu tehnologie Euro 6, precum si pentru masinile hibride si electrice, timbrul este zero! Statul roman ofera acest stimulent celor care doresc achizitionarea de astfel de masini.

- Publicitate -

4 COMENTARII