ARSIT cere respect pentru contribuabil şi transparenţă decizională

58

ARSIT – Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe îşi manifestă îngrijorarea cu privire emiterea actelor normative cu impact în domeniul fiscal, cu încălcarea dreptului contribuabilului de a fi informat şi de a-şi exprima punctul de vedere. Primul astfel de exemplu l-a constitu it Ordonanţa de Urgenţă nr. 84/2012, prin care s-a modificat termenul de plată pentru taxele şi impozitele cu scadenţă 25 decembrie. Din păcate, o astfel de practică pare să se generalizeze, ţinând cont de faptul că recenta Ordonanţă de Guvern nr. 8/2013, care cuprinde un pachet de măsuri fiscale extrem de important, a fost publicată în termen de 3 zile de la data publicării proiectului, în lipsa oricărei consultări publice.

Ca reacție la această decizie, ARSIT a depus în data de 31 ianuarie 2013 la Ministerul Finanțelor Publice, în atenția domnului Ministru Daniel Chițoiu, scrisoarea care poate fi accesata prin link-ul
http://www.arsit.org.ro/arsit-cere-transparenta-decizionala.html

În final scrisorii, ARSIT aduce în atenţie ministrului Finanţelor PUblice cuvintele dnei Margaret Thatcher din 1983 „Nu există bani publici, există numai banii contribuabililor” şi solicită respect pentru contribuabili prin permiterea unei dezbateri reale asupra actelor normative.

arsit_org_ro

- Publicitate -