Ministerul Finanţelor Publice va elimina dubla impunere a diferenţelor de diurnă plătite de companiile private angajaţilor, situaţie creată de cele mai recente modificări ale Codului Fiscal.

Aflat la conferinţa TAXEU 2013, secretarul de stat MFP, dl. Dan Manolescu, a confirmat această situaţie şi a anunţat că MFP o va rezolva în perioada următoare.

Potrivit modificărilor Codului fiscal, diferenţa de diurnă, plătită de o companie privată unui angajat, care depăşeşte de 2,5 ori nivelul diurnei plătită de instituţiile publice este impozitată la angajat și la angajator, întrucât cheltuielile cu diferența de diurnă nu este deductibilă fiscal.

- publicitate -

1 COMENTARIU

 1. Stimati domni,

  Nu s-a modificat, din cate stiu : art.21 (4) ” Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile ” lit l , care spune:

  „alte cheltuieli salariale si/sau asimilate acestora, care nu sunt impozitate la angajat, cu exceptia prevederilor titlului III”

  Cheltuielile asimilate salariului impozitate la angajat cum sunt si aceste diurne, pentru partea care depaseste plafonul, fiind impozitate la angajat, sunt deductibile prin excludere, tinand cont de acest articol, care exista in Codul Fiscal si pe care ultimele modificari nu l-au „atins”.

  Nu inteleg de ce dl. Manolescu a a spus ca Ministerul va rezolva aceasta problema. Ce sa rezolve? Ceva ce este deja rezolvat?

  Mai util ar fi sa republice acest Cod Fiscal cat mai repede, sa ne scuteasca de citirea modificarilor cu masa plina de legislatie, sa se fi gandit foarte bine inainte de a lansa sistemul TVA la incasare, care in afara de beneficii de imagine nu va aduce nimic, decat o mare bataie de cap, sa se gandeasca daca legea spune ca trecerea la micro este obligatorie pentru cei care se incadreaza sa se faca modificarea vectorului fiscal automat nu sa ne deplasam zeci de mii de firme la fisc sa ne calcam in picioare sau sa permita modificare vectorului fiscal on-line. Astea sunt probleme, nu sa vorbim vorbe: revizuim ce? Ce exista. Nici cine a ridicat problema, nici cine a raspuns nu cred ca stapanesc prea bine Codul Fiscal si macar unul ar fi trebuit sa-l stie in profunzime.