Romania si Optimizarea. Un duet incalcit.

43

de Ionel Timisan

Pornind in anul 2013, am inceput activitatea cu un an nou, cu un aer proaspat, cu obiective noi, dorinte noi, sperante noi si probleme vechi. Problemele, si anume, cele vechi, arhicunoscute, ce tin de optimizare, rentabilizare, eficientizare, etc. si o organizare mai buna a mediul economic din Romania, par sa se tina de noi precum capusa de piele iar uneori pot fi si fatale. Iar odata ce si-au facut intrarea problemele in viata noastra, parca au o vointa a lor si se impotrivesc puternic ca sa nu mai plece, indiferent de eforturile pe care le facem (sau nu). Din aceasta cauza, chiar daca am pornit la drum in 2013, cu sperante noi in minte, ducem in spate aceleasi probleme (chipurile) nerezolvabile iar, drept rezultat, frustrarea ce o purtam in suflet parca este tot mai mare. Iar pentru a se intelege la cel fel de probleme se face referire in acest articol, in randurile de mai jos, vom prezenta o “experienta romaneasca” ce nu trebuie luata ad literam ci ca un exemplu de “asa nu” si care sa ne impulsioneze sa ne organizam mai bine, sa fim mai eficienti si sa gasim solutii.

Experienta romaneasca. In perioada recent apusa, din motive obiective, a fost necesara ridicarea certificatul de cazier judiciar de la sectia de politie. Experienta ce s-a desfasurat in felul urmator:

La sectia de politie: Dupa deplasarea catre sectia locala de politie, aflam ca doar in orasul vecin se elibereaza caziere judiciare iar asta se intampla doar 2 ore pe zi, pe parcursul diminetii. Si, evident, cele doua ore deja trecusera. Se amana totul pentru ziua urmatoare.

Ziua urmatoare: La inceputul zilei ce a urmat, a avut loc deplasarea catre sectia de politie din orasul vecin cu speranta ca acel cazier judiciar va putea fi ridicat. Surpriza a constat in faptul ca Vinerea nu se elibereaza astfel de caziere, drept urmare a fost primita recomandarea de a reveni in ziua de Luni.

Citește articolul integral în revista EconomiaOnline.ro nr. 9/2012, editată de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii. economiaonline

- Publicitate -