Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), a declarat ca impozitul forfetar in turism este o masura inoportuna, arbitrara, inechitabila ce ar incuraja evaziunea fiscala.

„FIHR considera ca intreaga dezbatere nu este definita corect si ca scop si ca actiune. Daca scopul, de care ne plangem si noi, este combaterea activitatilor evazioniste si a muncii la negru in turism, atunci actiunea de introducere a acestui nou impozit este de la inceput sortita pieirii, pentru ca nu s-ar produce decat o impozitare in plus, arbitrara si inechitabila a acelora care platesc si acum impozite si taxe si, in continuare, va exista evaziunea, prin emiterea notelor de plata nefiscale in loc de bon fiscal, neraportari de TVA, neinregistrari de facturi, munca la negru fara plata de contributii sau cu plata limitata la salariul minim pe economie”, a afirmat Radu Enache.

Ministrul de resort, Maria Grapini, a venit cu explicatii suplimentare ca raspuns la o scrisoare deschisa trimisa de Radu Enache, presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

„Nu vrem ca acest nou mod de impozitare sa fie o povara doar pe IMM-uri si nici nu vrem sa pastram un sistem inechitabil si neetic in domeniul fiscal. Eu nu cred ca un mare hotel poate exista si poate sa faca investitii, pentru a ramane la standarde de calitate, fara sa faca profit ani la rand.

Sigur, evaziunea nu se poate indeparta printr-un impozit in plus, de aceea nu vrem sa mai introducem un impozit pe care sa-l plateasca tot cei corecti, ci dorim sa inlocuim modul de impozitare”, explica Maria Grapini.

- publicitate -

2 COMENTARII

  1. LA localuri cu 2 angajati nu este corect taxa forfetari ,statul ar trebui sa mentina acele locuri de munca la societatile care au platit toate taxele la zi . Vati intrebat vreodata ca acele localuri au castigat cat salarul unui parlamentar ?.Stiti cate taxe se platesc ptr. un televizor intr-un local ,in mod sigur nici nu va intereseaza sa fie bine ptr. voi restul sa crepe sau sa emigreze.