Taxa de poluare: 300.000 de români au obţinut în instanţă restituirea taxei

66

Aproximativ 300.000 de proprietari de masini au câştigat în instanţă restituirea taxei de poluare, a anuntat ministrul Mediului, dna Rovana Plumb.
Administratiei Fondului pentru Mediu a restituit 14 milioane de lei dintr-un total de 19 milioane de lei, suma solicitata administratiei de catre proprietarii de masini.

Instantele au dat aproximativ 300.000 de solutii definitive prin care se dispune restituirea taxei auto proprietarilor care au achitat aceasta taxa „considerata de Justitie ilegala”, a declarat luni, la Ploiesti, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, RovanaPlumb.

Ea a precizat ca, in luna ianuarie a acestui an, Administratia Fondului pentru Mediu a primit solicitari pentru restituirea taxei auto in baza deciziilor instantelor de judecata in cuantum de 19 milioane de lei, in conditiile in care veniturile acestei institutii sunt cu cinci milioane de lei mai putin decat valoarea totala a solicitarilor primite din partea celor care au castigat prin justitie restituirea taxei auto.

„Din pacate, din bugetul Fondului pentru Mediu constituit din veniturile prin colectarea taxelor, cea mai mare parte, 70 la suta cel putin, se duce catre restituirea fostei taxe auto catre cetateni. Pentru luna ianuarie am avut incasari din inmatricularea masinilor la nivelul Administratiei Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei si am avut de restituit catre cetateni o suma in cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care impreuna cu Ministerul de Finante si Ministerul de Justitie trebuie sa gasim acele solutii prin care cetatenii sa poata sa primeasca sumele declarate prin justitie ca fiind luate in mod ilegal”, a afirmat ministrul Mediului.

- Publicitate -