Joi, 28 Februarie 2013 este ultima zi pentru depunerea în termen a declarației anuale informative privind impozitul reținut şi plătit pentru veniturile cu regim de reţinere la sursă/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi.

Această declarație trebuie depusă de toți contribuabilii români care plătesc diverse sume către nerezidenți supuse impozitului pe veniturile nerezidenților în România.

Membrii ARSIT au sesizat faptul că că administrațiile financiare nu primesc declarațiile dacă nu se completează și codul fiscal al nerezidentului obținut în România.

ARSIT consideră că neprimirea declarațiilor pe acest motiv este un abuz si a transmis in acest sens o scrisoare ANAF prin care a propus:
– Primirea formularului fără completarea Codului de identificare fiscală atribuit de autoritatea fiscală din România nerezidentului SAU
Înlocuirea declarării Codului de identificare fiscală atribuit de autoritatea fiscală din România cu alte informații despre nerezident, așa cum era în formularul anterior.

Textul integral al scrisorii poate fi descarcat de la: http://www.arsit.org.ro/arsit-solicita-anaf-sa-permita-depunerea-declaraiilor-contribuabililor.html

- publicitate -

ARSIT multumește mult membrilor Grupului de analiză fiscală al ARSIT care au elaborat scrisoarea și în special dnei av. Luisiana Dobrinescu, coordonatoarea grupului.