Taxa de solidaritate de 10% pe salariile bugetarilor de peste 4.000 lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane lei, iar, daca s-ar aplica pe toate salariile, inclusiv din zona privata, si pensiile peste 4.000 lei, suma ar ajunge la circa 200 milioane lei, afirma surse guvernamentale.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că PNL se opune „categoric” introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, precizând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.

Joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca ar fi dorit sa impoziteze cu 10% si pensiile mai mari de 1.000 de euro pentru cei care au lucrat in sistemul de stat, alaturi de salariile care depasesc acest cuantum, iar prin acest impozit suplimentar s-ar fi strans banii necesari, spre exemplu, problema pensiilor militarilor.

Acesta a sustinut ca rezolvarea problemelor legate de pensiile militarilor are o influenta asupra bugetului de 110 milioane lei, suma care ar fi fost acoperita din „taxa de 10% aplicata asupra tuturor celor ce primesc salarii si pensii de la buget – companii nationale, Romgaz, Transgaz, autoritati”, in conditiile in care exista circa 6.000 de pensii mai mari de 1.000 de euro pentru cei care au lucrat la stat.

„Mi-e foarte clar ca, neexistind acord in coalitie, cel putin pentru moment, nu putem face acest lucru si trebuie sa gasim o alta sursa bugetara„, a adaugat Victor Ponta.

Referințe anexate:
– Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri de doar 10 mil lei – Mediafax.ro
– Victor Ponta voia sa impoziteze si pensiile mai mari de 1.000 euro pentru cei care au lucrat la stat. Mi-e foarte clar ca, cel putin pentru moment, nu putem face asta – hotnews.ro

- Publicitate -