D.Constantin: Legislația necesară până pe 30 aprilie, astfel încât TVA redusă la pâine să intre în vigoare cu 1 iulie

45

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat luni, 15 aprilie 2013, că autorităţile încearcă să pună ordine în actele normative până la 30 aprilie pentru a aplica TVA redusă la pâine de la 1 iulie.

„Noi am spus că până la sfârşitul lunii aprilie vom încerca să punem ordine şi din punct de vedere al actelor normative. Până pe 30 aprilie eu sper să avem toate actele necesare astfel încât măsura să intre în vigoare de la 1 iulie”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a mai spus că datele economice care stau la baza deciziei pe care o vor lua la nivelul Guvernului sunt analizate de către economiştii de la Ministerul de Finanţe.

La începutul acestei luni, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Dan Manolescu, a arătat că implementarea TVA redusă la pâine este posibilă, din punct de vedere tehnic, şi fără acordul Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi instituţiilor financiare internaţionale.

Surse apropiate negocierilor cu FMI au declarat pentru AGERPRES că actualul acord al României expiră în luna iunie şi introducerea TVA redusă la pâine de la 1 iulie 2013 nu ar afecta în niciun fel finalizarea acordului.

Potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, impactul bugetar al reducerii TVA este estimat la circa 200 de milioane lei pentru a doua jumătate a anului 2013.

- Publicitate -