Documentul de lucru al serviciilor CE „Principii de impozitare a autovehiculelor în conformitate cu legislația UE, astfel cum a fost interpretată de Curtea de Justiție” [SWD(2012) 429 final] este disponibil în 22 de limbi, inclusiv în lb. română.

Documentul însoțește Comunicarea CE către Parlamentul European, Consiliu și Comitetul Economic și Social European privind Consolidarea pieței unice prin eliminarea obstacolelor fiscale transfrontaliere pentru autoturisme  {COM(2012) 756 final}.

- Publicitate -

Documentul de lucru își propune să ofere o privire de ansamblu asupra principalelor probleme juridice care apar în domeniul impozitării vehiculelor și asupra nivelului de protecție disponibil pentru cetățenii și agenții economici din UE, astfel cum derivă din legislația UE și din jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Referințe anexate:
Document de lucru CE

.

- Publicitate -

4 COMENTARII

  1. de ce costa atat de mult ca sa inscri masina in romania?deci nu inteleg…care stisti faceti-ma si pe mine sa inteles.masina este din 2005 cilindrata 2000 si cica o mie si ceva de euro euro 4 este….nu este indeajuns ca ne costa masinile sa le cumparam se mai bag si ei ca vor 1 mie si ceva de inscris,cred ca statul roman nu stie ce inseamna ce sunt aceea zis oameni de rand in care un om normal are salariu 150-200 euro pe luna,si nici nu lucram toti sa zici ca suntem in familie 5 persoane si lucram toti asa mai zici dar daca lucreaza unul pentru 5 persoane cu 150-200 de euro pe luna ce faci??astia nu sunt normali la cap asa zisul stat al romaniei,multi au ales sa plece din tara lui natala,si cei care au ramas sunt vai de ei si acum astia mai cer si taxa de inscriere atat de elevata.

  2. Cine a mai vazut asa ceva, taxele astea ce sunt de fapt niste excrocerii parlamenatare ptr bani si putere de sigur! Adica imi iau o masina din Germania cu 300 euro si mai vin in Romania, platesc si o taxa de aprox 800-1000 euro ptr numere, si legea asta o viseaza un parlamentar peste noapte care in viata lui nu a lucrat ptr bani si pedeasupra o pune in aplicare, hai sa fim seriosi ca ne-am facut destul de rahat in toata europa pana si bulgarii isi schimba legea ptr taxe de imat. . . ca toti romanii au mers sa isi matr. . . masinile in bulgaria. Sincer nu parlamentarii sunt vinovati iei sunt niste excrocii, banditi etc..etc noi care le permitem!!!

    va pup!

  3. Asi dori sa stiu de ce masinile cumparate inainte de 2008,cand s-a platit vama,nu se tine cont la valoarea timbrului de mediu.Sa se scade din valoarea timbrului,astfel sa se plateasca diferenta.Nu mai jecmaniti populatia,ca sa aveti bani la buget,deoarece sumele colectate nu se reflecta in inbunatatirea mediului.Sa va fie rusine,avand salarii si beneficii nesimtite.Ari trebui ca sa ne unim si sa blocam soselele din tara,asrfel poate sa-i trezim pe acesti minunati guvernanati,sa pornim o noua revolutie,asa cum s-a intamplat in alte state europene,unde atat salariile, cat si pensiile sunt mult mai mari.De exemplu Grecia,Spania.