În februarie 2012, CFNET a publicat un APEL PUBLIC care s-a finalizat în iunie 2012 printr-un eșec [respingerea proiectului de lege], în noiembrie 2012 am publicat al II lea APEL PUBLIC  adresat viitorilor deputați ai României, și acest apel s-a finalizat în aprilie 2013 printr-un eșec [respingerea proiectului de lege].

Deputații, susținuți de Guvern, au decis că ROMÂNIA NU ARE CAPACITATEA FINANCIARĂ ȘI INSTITUȚIONALĂ SĂ OFERE GRATUIT CETĂȚENILOR SĂI ACCESUL LIBER LA LEGISLAȚIE.

 

Afaceri Foto: Shutterstock
Om de afaceri resemnat Foto: Shutterstock

În 16 aprilie 2013, proiectul de Lege PL-x nr. 440/2012 pentru modificarea și completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, adoptat tacit de Senat, a fost respins de 256 deputați din 330 deputați prezenți.

TOȚI deputații USL (PSD+PNL) au votat pentru RESPINGERE, chiar dacă proiectul a fost inițiat de către 5 foști/actuali senatori din PSD: Lazar Sorin Constantin, Saghian Gheorghe, PNL: Plăcintă Sorina Luminiţa, UDMR: Frunda György, Prog.: Chivu Sorin Serioja.

- publicitate -

În martie 2013, Guvernul a transmis Camerei Deputaților propunerea de RESPINGERE (nu susține proiectul), punct de vedere semnat personal de social-democratul dl. Victor Ponta.

GUVERNUL a susținut RESPINGEREA proiectului de lege, chiar dacă:

în iunie 2012, dl Titus Corlățean (PSD: pe atunci ministrul Justiției, acum ministrul Afacerilor Externe) susținea într-un interviu acordat Juridice.ro că Ministerul Justiției a transmis Camerei Deputației o solicitare în sensul asigurării accesului gratuit și integral la legislația României.

– tot în iunie 2012, dl. Dan Mihalache (PNL: pe atunci Secretar general adjunct al Guvernului, din martie 2013, Secretar general adjunct al Senatului) a declarat pentru TVR info că : “…. Incercam sa facem ca Monitorul Oficial sa devina un serviciu public in slujba cetateanului. Nu mi se pare normal ca anumite hotarari sa poata fi accesate pe site-ul ministerelor, dar la Monitorul Oficial sa poata fi accesate doar contra cost. Informatiile vor fi accesibile gratuit oricarui cetatean“. Declarația a fost făcută în contextul în care RAMO a fost trecut în subordinea Guvernului.

Argumentele Guvernului privind neacordarea accesului gratuit integral și online la legislația României (partea I din Monitorul Oficial) sunt SUPERFICIALE și se referă la aspecte financiare.

Regia Autonomă Monitorul Oficial – RAMO este cea mai profitabilă tipografie din România, cu rate de profit de peste 40%, rate obtinute în perioada de criză economică și financiară. În 2012, RAMO a obținut un profit brut de 5 mil. EURO, la venituri de 13 mil. EURO, 38% rata profitului.

Pe 23 aprilie 2013, prin HG 187/2013 a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”. 2.456.000 lei vor primi salariații RAMO, sub forma de prime, bonusuri și sume alocate salariaţilor din profit.

RAMO are 370 de angajați, rezultă prime și bonusuri în 2013 de aprox 1.400 euro / angajat / an.

Românii au plătit în 2012 peste 25 MILIARDE EURO taxe și impozite, dar Guvernul și Parlamentul României nu vor să aloce 5-7 mil. EURO / an pentru ca acest SERVICIU DE INTERES PUBLIC SĂ FIE GRATUIT.

Argumentele juridice și sociale și practica europeană sunt ignorate, iar rezultatele financiare ale RAMO sunt tolerate.

DE CE?

Răspunsul este evident: DIN INTERESE FINANCIARE DE GRUP.

1 COMENTARIU