Miercuri, 22 mai 2013, ministrul delegat pentru Buget,  domnul Liviu Voinea a semnat împreună cu miniştrii din Partidul Social European (PSE) ai finanţelor şi bugetului, membri ECOFIN, din Franţa, Finlanda, Slovacia, Lituania, Croaţia, Malta, Italia şi Belgia o declaraţie comună intitulată “Este timpul pentru o agendă fiscală corectă”.

Extras declaraţia comună [traducere neoficială]:

… Ca miniştri de finanțe și viceminiștri, social-democrați, suntem în minoritate în Uniunea Europeană. Există încă o poziție dominantă conservatoare, care nu a servit bine continentul. Dar familia noastră progresistă, are propuneri directe, simple şi clare, care au nevoie urgentă de a fi puse în aplicare pentru a aborda problemele de fraudă fiscală și evaziune fiscală. Este pur și simplu un imperativ economic și moral.

Marți, 14 mai, Consiliul ECOFIN al miniștrilor de Finanțe a avut o șansă de a aborda cu adevărat problema. Rezultatul a fost departe de scopul nostru. În această săptămână, liderii europeni se întâlnesc la summit-ul UE. Ei vor avea ocazia să declare intențiile lor de a lua decizii concrete și detaliate în combaterea fraudei și a evaziunii fiscale. Ceea ce avem nevoie urgent sunt decizii detaliate al căror impact poate fi măsurat și urmărit.

Declaraţia integhrală este publicată pe site-ul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE)

Semnatari:
Franţa – Ministrul de Finante Pierre Moscovici
Finlanda – Vice-primministru şi ministru de Finanţe Jutta Urpilainen
Slovacia – Vice-primministru şi ministru de Finanţe Peter Kazimir
Lituania – ministru de Finanţe Šadžius
Croaţia – ministru de Finanţe Slavko Linić
Malta – ministru de Finanţe Edward Scicluna
Romania – ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea
Italia – ministrul adjunct de Finanţe Stefano Fassina
Belgia – Secretar de stat pentru lupta antifraudă socială şi fiscală John Crombez

- Publicitate -