Joi, 06 iunie 2013, ministrul Finantelor Publice, dl. Daniel Chitoiu, a declarat în emisiunea „Prim Plan” de pe TVR 1, că introducerea impozitului forfetar va face obiectul unei ordonanță de urgenta de modificare a Codului Fiscal, ce va fi aprobata de Guvern în cursul acestei luni. Tot prin acest act normativ va fi aprobată și reducerea TVA la pâine.

Declarații ministrului Finanțelor Publice privind impozitul forfetar:

  • (Impozitul forfetar) Tot in cadrul acestei ordonante de modificare a Codului Fiscal; am lasat va ministerul IMM-urilor, de resort, sa faca analizele, intalnirile, dezbaterile in domeniile unde noi consideram ca nu putem sa avem un control eficient, pe domeniile acestea nefiscalizate: de alimentatie publica, hotelier, prestarile de servicii: serviceu-rile auto, frizerii, coafor…; sa putem sa aplicam un impozit forfetar, tinand cont de faptul ca si simplificam procedurile fiscale, de declarare si de plata, si de asemenea personalul pe care il avem angrenat in urmarirea, controlul acestor domenii de activitate se va reduce semnificativ si il vom reloca spre alte domenii cu risc ridciat de evaziune fiscala.
  • Impozitul forfetar este o certitudine, va fi aplicat de la 1 iulie. Aici impactul este pozitiv. Intr-o prima faza nu va fi atat de mare, tot undeva la 50-60 de milioane de lei colectat in plus, pentru ca evaziunea fiscala in acest domeniu este foarte mare si noi consideram ca veniturile pe care le vom incasa prin aplicarea acestui impozit vor fi suplimentare la buget. De ce, pentru ca marea majoritate a agentilor economici nu platesc impozit pe profit, toate inregistreaza pierderi.

Declarațiile lui Daniel Chitoiu pe hotnews.ro.

Emisiunea Prim Plan, înregistrare 6 iunie 2013, pe tvrplus.ro.

- publicitate -

2 COMENTARII