CONFERINTA: Adevărul despre energie – Viitorul domeniului energetic în România a început, 25 iunie 2013 – Bucureşti

75

Adevărul Despre Energie  – Viitorul domeniului energetic în România a început –  Conferinţa de lansare “Romanian Business Digest”, 25 iunie 2013

București, 19 iunie 2013:  Portalul de afaceri Doingbusiness.ro în parteneriat cu Raiffeisen Bank Romania lansează ediția de vara a publicaţiei Romanian Business Digest printr-un eveniment de tip dezbatere ce va avea loc pe 25 iunie la Hotel InterContinental din București.

Conferința de lansare a ediției de Energie a Romanian Business Digest își propune să identifice principalele aspecte ce guvernează astăzi activitățile din domeniul energetic din România în contextul celor mai recente actualizări legislative, având ca suport ediția de iunie a Romanian Business Digest cu tema “Adevărul despre energie – Viitorul energiei în România a început”.

Evenimentul este organizat sub forma unei dezbateri interactive și beneficiează de prezența unora dintre cei mai vizibili manageri din domeniul energetic. Cele două sesiuni ale dezbaterii sunt moderate de Bogdan Preda, consultant independent cu o extinsă experiență jurnalistică în România și Europa de Est.

Prima sesiune a dezbaterii va analiza dificultățile în a modela o structură națională a resurselor energetice de care dispune România în acest moment și reunește în panelul discuțiilor pe dl. Zoltan Nagy-Bege, Membru în Consiliul de Administrație al ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei), dl. Alexandru Lupea, Partener Divizia de Asigurări, Ernst & Young Romania, d-na Silvia Vlăsceanu, General Manager, ACUE (Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie), dl. Adrian Goicea, Country Manager, Iberdrola Renewables Romania, dl. Bogdan Oslobeanu, Director de Project, Rompetrol Energy, d-na Raluca Rusu, Manager Relația cu Investitorii, Monsson Group, dl. Ionut Purica, Expert in probleme pe Energie, Academia Romana, și dl. Ovidiu Pop, Președinte, IRE (Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie).poza_rbd2

În cadrul acestei secțiuni vor fi dezbătute teme precum:

 • Estimări și analize privind proporția potrivită a resurselor convenționale de energie pentru următoarele decenii
 • Potențialul de dezvoltare a resurselor energetice în contextul perimării depozitelor de gaze și petrol și impactul asupra prețurilor la energie
 • Surse convenționale de energie reprezentate de o rețea  perimată tehnologic
 • Evoluțiile și statusul curent al principalelor proiecte de conducte regionale de transport pentru gazul natural
 • Interconectarea platformelor regionale de tranzacționare a energiei
 • Strategia națională energetică – aspecte până în 2020
 • Care sunt așii deținuți de România în dezvoltarea energetică comparativ cu țările din regiune?

A doua sesiune a conferinței se va concentra pe opțiunile de finanțare ale proiectelor din energie și ii va avea ca parteneri de discuție pe dl. Cristian Sporiș, Vice-Președinte, Raiffeisen Bank, d-na Daniela Ionescu, Director National de Vanzari, Asigurari de Sanatate, Allianz-Tiriac Asigurari, dl. Fabrizio Carboni, Manager Regional de Vânzări în Domeniul Energetic, SAS SEE Region, d-na Carmen Neagu, CEO, Sparta Matrix Energy, dl. Ștefan Botezatu, Partener, Kinstellar, dl. Marius Ghica, Business Development Director, Grup Rompetrol, dl. Mark Velody, Manager de Proiect, EU-EBRD EEFF & ROSEFF – Tractebel Engineering.

Vor fi discutate teme precum:

 • Finanțări actuale pentru proiectele de re-tehnologizare și modernizare a facilităților de producție
 • Impactul liberalizării prețului la energie asupra investițiilor și la nivelul facturării consumatorului final 
 • Nevoia de predictibilitate legislativă pentru susținerea investitițiilor si problema pragului minim/ maxim de certificate verzi – continuă ele să reprezinte o soluție?
 • Surse și modalități de finanțare alternative pentru proiectele în domeniul energiei
 • Apetitul băncilor de a finanța proiecte de energie regenerabilă
 • Calibrarea operatorului și transportatorului național, Transelectrica, la capacitatea instalată in proiecte regenerabile
 • Dezvoltarea și riscurile exploatării surselor ne-convenționale de combustibili: cărbune, gaze de șist, petrol 

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerului principal Raiffeisen Bank, a sponsorilor Allianz Tiriac, Ernst & Young, SAS, Kinstellar, BCR Pensii și beneficiază de suportul organizațiilor AmCham România (Camera de Comerț Americană în România), Consiliul Investitorilor Străini (Foreign Investors Council), Camera de Comert Romano-Germana (AHK), econet-romania și Romanian Green Building Council si Kompass Romania.

 

________________________________________________________________________________

Despre Romanian Business Digest:

Cu apariții lunare de 3 ediții print și 3 ediții online și publicată de către Doingbusiness.ro și grupul de companii IBP Grup, Romanian Business Digest analizează teme strategice pentru economia românească și regională și cuprinde articole în detaliu și interviuri acordate de către unele din cele mai importante firme de consultanță, instituții financiare, bănci comerciale, organizații românești si internaționale de prestigiu, firme de avocatură, companii naționale și multinaționale.

Astfel, în acest an, Romanian Business Digest propune cititorilor săi trei ediții print: Finanțare și Investiții (martie), Energie și infrastructură (iunie) și Tehnologie și Inovație (Octombrie) și trei ediții online: Resurse Umane (februarie), Agricultură (mai), Farmaceutice (septembrie).

Despre Doingbusiness.ro:

Doingbusiness.ro este portalul de afaceri al grupului de firme International Business Promotion (IBP), ce oferă produse și servicii destinate segmentului business-to-business, precum: publicații de afaceri (Romanian Business Digest și Major Companies in Romania), servicii de comunicare și direct marketing (call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață etc) si evenimente ce prezintă soluții concrete, studii de caz și analize ale problemele de afaceri locale și regionale (Economia Azi – Opțiuni și oportunități pentru IMM-uri în 2013, Noua Realitate in Afaceri – Drumul către Performanță în 2012, Emerging Europe Energy Summit, Emerging Europe Investment Summit).

Pagină oficială: http://evenimente.doingbusiness.ro/en/

- Publicitate -