Comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a propus, iar deputaţii au aprobat, ca acciza la băutura fermentată liniştit să fie de 10 euro pe unitatea de măsură, iar acciza la cidru de mere şi pere să fie zero, la fel şi în cazul hidromelului obţinut din fermentarea unei soluţii de miere în apă.

Reducerea accizelor la băuturile fermentate liniştite de la 100 de euro pe unitate de măsura la 10 euro este prevăzută prin modificarea legii de aprobare a Ordonantei de urgenta 117/2010 privind Codul Fiscal.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei a fost adoptat în acestă formă cu 243 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi 8 abţineri. In cadrul dezbaterilor, a existat un schimb de replici intre Gheorghe Ialomitianu si Valeriu Zgonea.

Referinţe anexate:
Proiect lege – forma trimisă la promulgare
Articol mediafax.ro
Procedura legislativa la Camera Deputatilor

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. […] 16 iulie 2013, preşedintele României, dl. Traian Băsescu, a semnat cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor […]