Cerere de reexaminare: Reducerea nivelului de acciză pentru băuturi fermentate liniştite (altele decât bere şi vinuri) nu este oportună

64

Marți, 16 iulie 2013, preşedintele României, dl. Traian Băsescu, a semnat cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Prin legea aflată la promulgare se aprobă cu modificări Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010. Modificarea constă în reducerea nivelului de acciză (echivalent euro/U.M.) la 10,00 euro pentru băuturi fermentate liniştite (altele decât bere şi vinuri) și eliminarea accizelor pentru cidru de mere şi de pere cu codurile și pentru hidromel obţinut prin fermentarea unei soluţii de miere în apă.

Potrivit OUG 117/2010, nivelul de acciză (echivalent euro/U.M.) pentru băuturi fermentate liniştite (altele decât bere şi vinuri) este de 100,00 euro.

Motivând că reducerea nivelului de acciză nu este justificată şi nici fundamentată economic prin motivarea amendamentului introdus, Președenția consideră că o asemenea reglementare nu este oportună, fiind de natură să aibă impact negativ asupra bugetului de stat.

Astfel, solicită reexaminarea legii trimisă la promulgare în sensul adoptării unei legi de aprobare a ordonanţei de urgenţă în forma adoptată de Guvern.

Referințe anexate:
Comunicat de presă Președenția României

- Publicitate -