Reorganizare ANAF și MFP: Opacitatea decizională și transparența prin telefon (ep. II)

374

Pe 25 iulie 2013, am semnalat printr-un articol că  MFP și ANAF NU au publicat anexele la proiectele de HG privind organizarea și funcționarea acestor instituții, publicate pe site în data de 12 iulie.  Informațiile din anexe erau foarte importante din punct de vedere al interesului public.

Pe 19 iulie, am solicitat publicarea acestor anexe, prin acest email transmis catre ANAF:

Buna ziua,

În baza prevederilor privind liberul acces la informatii publice, va adresez rugamintea sa imi transmiteti anexele la proiectul de HG mentionat in comunicatul de mai jos. Mentionez ca acestea nu sunt publicate pe siteul ANAF.

Multumesc anticipat,

În data de 12 iulie 2013, 14:33, Presa ANAF <presa.anaf@mfinante.ro> a scris:

C O M U N I C A T D E P R E S Ă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat următorul proiect de act normativ:

Proiect de Hotărâre a Guvernului privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei de Naţionale de Administrare Fiscală

Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislatie/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

· Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media;
· Electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro
· Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informaţiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul Informaţii / Comunicate şi informaţii de presă aflat pe site-ul instituţiei.

Pe 13 august, am primit acest răspuns pe email – nesemnat [Raspuns_ANAF-CFNET-codfiscal.net_13aug13]:

Referitor la solicitarea dvs., vă transmitem următoarele:

Anexele la proiectul de Hotărâre a Guvernului, afişat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în data de 12.07.2013, au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 473/30.07.2013 ca anexe la H.G. nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media

Un alt răspuns „la mișto”.   Alte comentarii sunt de prisos. 

- Publicitate -