Luni, 9 septembrie 2013, Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a declarat că până la mijlocul lunii octombrie va fi elaborat un draft al bugetului pentru anul 2014. Declarațiile au fost date după discuţiile cu senatorii social-democraţi care au vizat teme de natură bugetară și fiscală.liviu-voinea

Întrebat dacă la elaborarea proiectului de buget pe anul 2014 este luată în calcul reducerea CAS (contribuția la pensii), Liviu Voinea a declarat:

„Sunt multe propuneri de luat în discuţie. Va exista, deci, un draft al bugetului până la mijlocul lunii octombrie. Până atunci vom clarifica baza de pornire, deci care sunt veniturile pe care ne putem baza în mod prudent anul viitor, deficitul se cunoaşte – 2% din PIB -, pe care îl putem avea anul viitor, şi, în interiorul acestei anvelope, unde se pot duce banii. Sigur că că nu se pot duce în toate părţile, fie poate să scadă CAS, poată să scadă TVA, pot să crească investiţiile. Trebuie şi o prioritizare între obiectivele bugetare pentru anul viitor”.

Voinea a menţionat că în acest an procesul de elaborare a bugetului este diferit faţă de anii trecuţi, în sensul că va fi nevoie de aprobarea Comisiei Europene, solicitată de altfel tututor ţărilor UE.

- Publicitate -