Impozitul forfetar: Proiect de lege discutat in Guvern, fara consultare publica

29

Impozitul forfetar se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat în primă lectură miercuri în Guvern şi care va fi trimis Parlamentului spre adoptare în regim de urgenţă.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că proiectul de lege nu a putut fi adoptat, miercuri, deoarece nu primise toate avizele necesare, şi va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare, pentru a fi apoi dezbătut în regim de urgenţă în legislativ.

Proiectul de lege NU ESTE PUBLICAT spre consultare publica.

In luna iunie 2013, ministrul Finantelor Publice, dl. Daniel Chitoiu, a declarat în emisiunea “Prim Plan” de pe TVR 1, că introducerea impozitul forfetar este o certitudine, acesta va fi aplicat de la 1 iulie. Ministrul declara ca impozitului forfetar va face obiectul unei ordonanță de urgenta de modificare a Codului Fiscal, prin care va fi aprobată și reducerea TVA la pâine. Ordonanta privind TVA a fost adoptata, fara prevederi privind impozitul forfetar.

Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că impozitul forfetar se va aplica pentru câteva mari categorii de servicii: hoteluri şi pensiuni; restaurante, baruri şi cafenele; saloane de înfrumuseţare şi spălătorii auto.

- Publicitate -