MFP a publicat recent în secțiunea transparență decizională proiectul de Lege privind aprobarea participării României la Forumul Global privind transparenţa şi schimbul de informaţii în scopuri fiscale.

Scopul Forumului Global privind Transparenta si Schimbul de Informatii pe probleme fiscale este acela de a imbunatati transparenta fiscala si de a asigura un schimb de informatii eficient intre statele membre ale acestui Forum. Forumul Global este o organizatie infiintata in anul 2009 de catre OECD si de o parte din jurisdictiile interesate de desfasurarea in bune conditii a schimbului de informatii pe probleme fiscale.

Începând cu anul 2013, România, prin Ministerul Finanţelor Publice, va fi cel de-al 118 membru al Forumului Global OECD privind Transparenţa şi Schimbul de informaţii.

Forumul Global este o organizaţie bazată pe consens şi egalitate deplină între membrii săi, fiind înfiinţată în anul 2009 de către OECD şi de o parte din jurisdicţiile interesate de desfăşurarea în bune condiţii a schimbului de informaţii pe probleme fiscale.

Detalii legate de Forumul Global pentru Transparenţă şi Schimb de informaţii se găsesc la adresa: http://www.oecd.org/tax/transparency.

- publicitate -

Referințe anexate:
Proiect Lege
Expunere de motive