UPDATE: 05 mai 2010, surse participante la sedinta de guvern au relatat pentru Mediafax: „Ministrul a făcut în sedinta de guvern o prezentare succinta a discutiilor cu Fondul Monetar International, aratand ca expertii Fondului au cerut autoritatilor romane sa reduca cheltuielile si sa creasca veniturile, aratand ca o solutie este marirea taxelor, iar alta disponibilizarile. Ministrul a sustinut ca variantele sunt inca in analiza si nu a avansat nicio cifra privind cresterea TVA sau a cotei unice de impozitare, dar a explicat ca deficitul va fi totusi mai mare, iar FMI ar putea accepta pentru 2010 un deficit de 6,3 – 6,4% din PIB”.

04 mai 2010, surse guvernamentale MFP au precizat pentru NewsIn: Fondul Monetar International a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 25%.

04 mai 2010, surse guvernamentale au declarat pentru Gandul: Fondul propune o cota unica de 20% si o TVA de 24%.

04 mai 2010, A. Paul Vass, consilierul economic al premierului E.Boc: Fondul nu a facut o astfel de declaratii, noi nu facem astfel de declaratii. Până nu se incheie negocierile, nu se face niciun fel de declaratie. Orice sursa veti folosi va fi una falsa.

04 mai 2010, surse guvernamentale MFP la Antena 3: Surse din Ministerul Finantelor sustin ca TVA se va majora la 22% de la 1 iulie.

- publicitate -

04 mai 2010, S. Vladescu, ministrul finantelor publice: Guvernul si misiunea FMI discuta mai multe variante, inclusiv posibile majorari de taxe, dar nu exista o propunere privind cresterea TVA de la 19% la 25%.

[surse media neguvernamentale: newsin.ro, antena3.ro, gandul.info, mediafax.ro]

1 COMENTARIU