T.Basescu: Pe varianta a doua … se va merge

55

06 mai 2010, ora 18.00, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat:

” (…) In ceea ce priveste economia sunt semnale pozitive, dar astept si semestrul doi. (…)
Am sesizat ca se atribuie solutii unor anumite institutii, ba FMI-ului, ba … UE, sau altor institutii. Vreau sa stiti ca de la bun inceput, de la bun inceput, atat echipa de evaluare condusa de FMI, UE si BM, cat si Guvernul au avut in atentie doua variante.

Una din variante era varianta neincrederii, si aceasta insemna cresterea TVA de la 19% la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, pentru a ne putea incadra intr-un deficit bugetar de 6 -7%, 6 – 8% din PIB.

A doua varianta era varianta increderii, varianta in care Guvernul sa-si continue programele de restructurare masiva a cheltuielilor. (…)
Pe varianta a doua, varianta increderii in capacitatea Guvernului, a Parlamentului si a institutiilor statului roman de a continua procesele de reforma se va merge in continuare si scrisoarea ce se va semna, memorandumul ce se va semna la sfarsitul negocierilor cu Fondul, va fi expresia variantei de incredere in capacitatea institutiilor statului roman de a reforma statul, si de a restructura cheltuielile bugetare. (…)

[sursa: urmareste video Declaratia integrala de la ora 18.00]

- Publicitate -