CONFERINTA: Achizițiile publice în România | Brașov – 8 noiembrie

83

Vineri, 8 noiembrie 2013, Proiect ContaPlus organizează la BRASOV cea de a saptea editie a CONFERINTE NATIONALE „Achizitiile publice in Romania – aspecte concrete, probleme uzuale si solutii practice”.

La fel ca si la editiile precedente, evenimentul va beneficia de prezenta unor invitati de marca, precum domnul Eugen Teodorovici (Ministrul Fondurilor Europene), reprezentanti ai ANRMAP, domnul Dominic Dumitru (Director General UCVAP), doamna Adela Voicu (Sef serviciu – Serviciul Autorizare POR), doamna Florentina Dragan (consilier de solutionare si membru in colegiul CNSC), domnul Corneliu Burada (expert achizitii publice), doamnele Violeta Stefanescu si Cezarina Falan (experti consultanti ai firmei organizatoare, TSI Consultanta & Training).

In lumina modificarilor preconizate ale legislatiei achizitiilor publice, atat pe plan european, cat si national, a asumarii propriilor greseli de catre statul roman si suportarea de la bugetul de stat a anumitor corectii financiare aplicate beneficiarilor de fonduri europene din cauza erorilor comise de ANRMAP (in validarea documentatiei de atribuire) si UCVAP, conferinta isi propune sa abordeze teme de mare actualitate, precum debirocratizarea sistemului achizitiilor publice, situatia achizitiilor derulate de beneficiarii privati de fonduri europene, aspecte nevralgice legate de achizitia directa si de modul de calcul al cheltuielilor diverse si neprevazute, cu accent pe competentele autoritatilor cu rol determinant in domeniu: ANRMAP, UCVAP, CNSC, Ministerul Fondurilor Europene.

Va confruntati cu hatisul legislativ si cu problemele generate de aplicarea in practica a normelor in domeniu? Derulati achizitii publice in cadrul proiectelor cofinantate din fornduri europene? Sunteti ofertanti si nu stiti cum sa faceti fata anumitor cerinte sau solicitari ale autoritatii contractante?

Organizatorii va invita la un eveniment in cadrul caruia vor fi prezentate si discutate noile directii de actiune in domeniul achizitiilor publice, unde invitatii vor raspunde intrebarilor adresate din public, punctual si concret.

Tematica
I Cele mai recente modificări în domeniul achiziţiilor publice:
• Modificările preconizate în cazul legislaţiei Uniunii Europene – noile directive în domeniul achiziţiilor publice.
• Modificările aduse legislaţiei naţionale: OUG nr. 34/2006, modificările preconizate ale HG. nr. 925/2006.
• Sistemul achiziţiilor publice în România. Comunicarea interdepartamentală şi interinstituţională în procesul de achiziţie publică.
• Detalierea rolului ANRMAP, UCVAP, CNSC, precum şi a instanţelor judecătoreşti.
• Rolul ANRMAP, ordine, instrucţiuni, notificări:
– Instrucţiuni privind modalitatea de aplicare a prevederilor anumitor articole din OUG nr. 34/2006 – art. 19, art. 188 alin (2) lit. d), art. 188 alin. (3) lit. c), art. 28 alin. (7), art. 28 alin. (2^1)
• Planificarea achiziţiilor publice.
• Estimarea valorii unui contract de achiziţie publică. Privire specială asupra contractelor de lucrări: modul de calcul al diverselor si neprevăzutelor. Impactul asupra art. 122 lit. i) si 252 lit. j).
• Clarificare sau erată? Criterii de alegere şi consecinţe practice.
• Subcontractarea – dispoziţii legale, limite, situaţii practice.
• Conflictul de interese – reglementări şi modalitate de aplicare.
II Elemente nevralgice în procesul de achiziţie publică. Riscuri şi contestaţii:
• Managementul riscurilor în achiziţiile publice: riscuri identificate în planificarea achiziţiilor publice, în cadrul procedurii de atribuire şi în derularea contractelor de achiziţii publice.
• Rolul ANRMAP (monitorizare). Aplicarea sancţiunilor.
• Rolul UCVAP – Contribuţia UCVAP la buna derulare a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică – scop preventiv, corectarea erorilor în timp real, criterii, norme. Rolul observatorilor UCVAP şi asumarea răspunderii autorităţii contractante.
• Rolul CNSC. Contestaţiile. Situaţii practice. Mod de soluţionare. Sancţiuni.
III Achiziţiile publice derulate în cadrul proiectelor cofinanţate din fonduri europene
• Răspunderea pentru corecţiile financiare aplicate în cadrul proiectelor cofinanţate din fonduri europene din cauza achiziţiilor publice derulate în mod defectuos.
• OG nr. 14 şi 15/2013 – cazuri de suportare de la bugetul de stat a corecţiilor financiare.
• Achizițiile efectuate de beneficiarii privati de fonduri europene.
• Nereguli şi fraude, abateri şi infracţiuni.

Locatia: Brasov, hotel Aro Palace

Taxa: 400 lei + TVA

Bonus: participanţii vor primi, gratuit, cartea Achizițiile publice în România (autor Violeta Ștefănescu, ed. C.H. Beck, 2013) și Ghidul finanţărilor europene – de la idee la proiect! (5 CDuri audio + carte, ed. ContaPlus, 2012)

Pentru mai multe detalii, accesati www.proiect-contaplus.ro sau cititi pliantul evenimentului – PDF.

CFNET – codfiscal.net, in calitate de partener media al evenimentului, va ofera o reducere de 5% la taxa de participare, dacă vă înregistrati  folosind formularul de mai jos.

 

- Publicitate -