CONFERINTA: Sistemul de control intern managerial în România | Brașov – 9 noiembrie

68

Sâmbătă, 9 noiembrie 2013, Proiect ContaPlus va invita la BRASOV pentru cea de a cincea editie a Conferintei nationale „Ssistemul de control intern managerial in Romania – particularitati, probleme in implementare, solutii practice”.

La fel ca si la editiile precedente, evenimentul va beneficia de prezenta unor invitati de marca, precum domnul George MARES, Specialist in Audit si Control, doamna Svetlana MURESAN, Auditor Public Extern, Curtea de Conturi a Romaniei, domnul Marius TOMOIALA, Specialist in Audit si Control, Asociatia Auditorilor Interni din Romania si domnul Dragos NICULAE, Specialist in Audit si Control.

Conferinta se adreseaza personalului din sectorul public responsabil cu implementarea standardelor de control intern/managerial, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 946/2005 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial, cuprinzand standardele de control intern/managerial la entitatile publice şi pentru dezvoltarea sistemelor de control intern/managerial.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate si dezbatute standardele de control intern/managerial, cu exemple concrete, atat de buna-practica, cat si de aplicare deficitara, cu solutii pentru prevenirea si remedierea erorilor, iar invitatii vor raspunde intrebarilor adresate din public, punctual si la obiect.

Aceasta este abordarea directa, deschisa si orientata mereu catre gasirea de solutii la problemele de care practicienii de lovesc in activitatea lor de zi cu zi, pe care stiti ca o gasiti in cadrul cursurilor si evenimentelor organizate de Proiect ContaPlus!

Printre cele mai importante teme care fac obiectul prezentei conferinte se numara:

  • Organizarea si functionarea comisiei constituite pentru monitorizarea, coordonarea si indrumarea metodologica a implementarii si dezvoltarii sistemului de control intern/managerial in entitate;
  • Elaborarea Programului de dezvoltare a Sistemului de Control Intern/Managerial;
  • Implementarea efectiva a standardelor de control intern/managerial (Standardul nr. 4, Functii sensibile, Standardul nr. 7, Obiective, cu exemple de imbunatatire a obiectivelor pentru a deveni „SMART”, Standardul nr. 8, Planificarea, Standardul nr. 10, Monitorizarea performantelor Standardul nr. 11, Managementul riscului, Standardul nr. 15, Ipoteze, reevaluari, Standardul nr. 21, Continuitatea activitatii, Standardul nr. 22, Strategii de control, Standardul nr. 25, Auditul intern);
  • Exemple privind integrarea controlului intern/managerial in procesele/activitatile curente ale entitatii si evitarea cantonarii acestui sistem doar in zona teoretica/documentara;
  • Aspecte importante constatate de Curtea de Conturi in evaluarea controlului intern/managerial;
  • Diferente in implementare intre entitatile administratiei centrale si cele ale administratiei publice locale.

Pentru mai multe detalii, accesati www.proiect-contaplus.ro sau cititi pliantul evenimentului – PDF.

Locatia: Brasov, Sala de conferințe a Consiliului Județean

Taxa: 400 lei + TVA

Bonus: participanţii vor primi, gratuit, Ghidul finanţărilor europene – de la idee la proiect! (5 CDuri audio + carte, ed. ContaPlus, 2012)

CFNET – codfiscal.net, in calitate de partener media al evenimentului, va ofera o reducere de 5% la taxa de participare, dacă vă înregistrati  folosind formularul de mai jos.

 

 

- Publicitate -