CE: Ghid privind noile reguli TVA pentru telecomunicatii si servicii electronice

86

Pe 29 octombrie 2013, CE – Comisia Europeana a publicat un Ghid practic cu scopul de a pregăti întreprinderile pentru aplicarea noilor reguli de TVA în sectorul telecomunicațiilor și al serviciilor electronice, reguli care vor intra în vigoare în 2015.

Scopul este de a asista companiile să fie pe deplin pregătite la timp pentru modificările aprobate, care stabilesc ca locul prestării TVA este locul unde clientul este stabilit. Un One Stop Shop va permite companiilor de telecomunicații, de radiodifuziune și de e – servicii să respecte toate obligațiile de TVA în toate statele membre, din țara lor de înregistrare.

Acest lucru este în concordanță cu obiectivul Comisiei de a reduce obstacolelor fiscale și a sarcinilor administrative pentru companiile transfrontaliere în cadrul pieței unice.

Liniile directoare se concentreze pe informațiile pe care vor fi solicitate pentru înregistrarea și contabilizarea TVA, formatele în care se va solicita, termenele de depunere și toate detaliile practice cu privire la plăți.

Referințe anexate:
Comunicat de presa CE
Ghidul TVA – One Stop Shop [Guide to the VAT mini One Stop Shop]
DG TAX : VAT on Telecommunications, broadcasting & electronic services
DG TAX: VAT on electronic services

- Publicitate -