Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

Premierul a susţinut că banii colectaţi vor fi vărsaţi în Fondul special pentru marile proiecte de infrastructură rutieră.

Săptămâna trecută, premierul Ponta a anunţat că Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei anumite taxe pe preţul benzinei şi al motorinei, pentru suplimentarea fondurilor necesare construcţiei de infrastructură rutieră.

- publicitate -

2 COMENTARII

 1. Aceasta taxa de 7 eurocenti este o inventie a lui PONTA!
  Intai aservitii lui ,inainte de a veni FMI-ul , arunca fumigena ca se va mari cota unica de la 16% la 20% si alta fumigena propusa de PENALUL Fenechiu ,cel care s-a prefacut ca privatizeaza CFR Marfa (chiar el a recunoscut in studiou la B1) , cand au platit o firma de consultanta cu 1 milion de euro ca sa joaca un teatru de-a privatizarea si sa ii puna la dispozitie principalului concurent GFR-ul care acum le fura de sub nas contractele bune si profitabile ale CFR-ului.
  Vine FMI-ul si pentru prima data negocierile au loc cu usile inchise, cei care au intrat in sala au predat telefoanele mobile si au instalat aparatele de bruiaj ca nu „transpire” absolut nimic. Pentru prima data accesul presei a fost interzis!
  Apoi, dupa finalizarea negocierilor, ies si spun ca s-au luptat ca niste lei ca sa nu majoreze cota unica si anunta noile taxe. PE langa ce au discutat cu FMI-ul strecoara si taxa de 7 eurocenti ,inventia lor.
  De aceea Basescu nu accepta aceasta taxa nerusinata , care nu se justifica de nici un fel,decat ca au nevoie de bani pentru campania electorala a celot doua scrutinuri din 2014. Basescu il pune pe PONTA sa renegocieze cu FMI-ul stiind foarte bine ca nu a fost negociata si va merge pana in panzele albe ca sa dispara aceasta taxa inventata de PONTA mitomanul sef.
  Cititi cu atentie declaratiile Andreei Shaechter si veti vedea minciuna lui PONTA si a guvernului sau. De aceea atatea declaratii contradictorii in legatura cu aceasta taxa, ca nu mai stiu cum sa ne imbrobodeasca.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15959848-live-text-andrea-schaechter-toate-criteriile-fost-indeplinite-realizat-progrese-directia-reformlor-structurale.htm

  Andreea Schaehter spune cu subiect si predicat ca majorarea cotei unice nu s-a discutat ,iar in privinta accizelor la combustibil (e vorba de vechea acciza!) au discutat majorarea ei cu coeficientul de inflatie (aceasta e noutatea!) si atat! Cititi cu atentie si judecati singuri cu propriul creier,nu cu al lui PONTA !

 2. Astazi 04.11.2013 Guvernul Ponta a anuntat ca incepand cu 2014 va fi introdusa o noua taxa de 7 eurocenti pe litru de combustibil, taxa care trebuie sa-i „serveasca” pe cei care cica vor construi drumuri-autostrazi in Romania.

  Acum, ori romanii sunt prosti, ori sunt fraieri, dar aceasta taxa este deja platita de o buna perioada, taxa poarta numele de ROVINIETA si a fost introdusa tocmai pentru finantarea constructiilor de noi drumuri si reparatii la cele existente (sau oare aceasta taxa se elimina!!!)

  Sigur ca nimeni pana in ziua de azi nu a aratat cu cifre exact cat s-a incasat, cat s-a cheltuit si mai ales pentru ce s-a cheltuit din acesta taxa (Rovinieta) incasata de la soferii patriei noastre.

  Sunt convins ca si aceasta noua taxa introdusa, de 7 eurocenti/litru, va fi gestionata in purul stil romanesc, adica „SECRET DE STAT” si nimeni nu va stii cat se colecteaza, cat se cheltuie si mai precis pe ce se cheltuie din aceasta noua taxa.

  Oare chiar nu exista vointa „umana” sa se limiteze cheltuielile nejustificate din cadrul companiilor de stat si din cadrul regiilor autonome unde statul are interese si astfel sa nu mai fim nevoiti sa suportam taxe peste taxe care pana la urma duc la o crestere si mai mare a evaziunii fiscale, a somajului, a muncii la negru. Din pacate de la instalarea Guvernului Ponta nu au fost promovate propuneri cu adevarat viabile prin care macar sa se incerce diminuarea evaziunii fiscale (cu exceptia reducerii tva la 9% la paine care cica a redus evaziunea in domeniul panificatiei dar inca nimeni nu stie cu cat)???

  Oare este chiar atat de greu sa iti calci pe mandria de politician si sa te consulti cu cei care muncesc si trudesc pentru a plati taxe si impozite si care te pot sfatui ce probleme sunt si unde si mai ales ce masuri ar fi benefice pentru reducerea evaziunii fiscale, cresterea nivelului de trai al oamenilor si implicit cresterea PIB a Romaniei???

  Iata ca inca o data romanii sunt luati de fraieri si ar fi mare pacat ca aceasta masura (de introducere a taxei de 7 eurocenti/litru) sa fie trecuta cu vederea si sa nu fie taxata asa cum se cuvine de romani.

  PS: reducerea evaziunii fiscale se poate realiza simplu de tot prin limitarea operatiunilor (incasari si plati) cash la 100 lei/tranzactie la persoane fizice si 100 lei/luna la persoane juridice.

  http://lucianfanea.blogspot.ro/2013/11/inca-o-taxa-de-drum-dar-de-ce-cand-mai.html