Raportul Doing Business 2014 analizează reglementările din 189 de țări în privința usurinței de a desfășura afaceri. Raportul este realizat de World Bank si IFC.

Raportul Doing Business monitorizează modificări în reglementările care afectează 11 zone din ciclul de viață al unei afaceri: înființarea unei afaceri, autorizarea construcțiilor, obtinerea de energie electrică, înregistrarea proprietății, obtinerea de credit, protecția investitorilor, plata taxelor, comerțul transfrontalier, executarea contractelor, insolvența și a angajarea lucrătorilor.www_doingbusiness_org

România și-a păstrat locul 73 din 189 de economii analizate în clasamentul Doing Business 2014.

Din cele 11 criterii luate în calcul, România și-a îmbunătățit poziția față de anul precedent numai la trei criterii, în timp ce la șase criterii a obținut performanțe mai scăzute iar la unul a evoluat staționar.

România a obținut punctaje mai bune la criteriile prinvind începerea unei afaceri (de la locul 65 spre locul 60), la plata taxelor (de la locul 139 spre locul 134) și la punerea în aplicare a contractelor comerciale încheiate între partenerii de afaceri.

Doing Business 2014: Economic Profile ROMANIA – PDF / HTML

www_doingbusiness_org_romania

www_doingbusiness_org_paying-taxes

 

- Publicitate -