„Am introdus scutiri de impozite pentru a încuraja stabilirea holdingurilor în România”

Guvernul a introdus în Codul Fiscal scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe cele din lichidare, pentru a încuraja stabilirea holdingurilor în România, întrucât unii antreprenori români cu afaceri în Cipru caută alternative de relocare, potrivit dlui Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, la o conferinţă pe teme fiscale.

„Ordonanţa de urgenţă despre care s-a tot discutat cu impozitele pe construcţii speciale şi accize la carburanţi include şi lucruri bune. Avem astfel introducerea în Codul Fiscal a unor scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe câştiguri din lichidare care dau posibilitatea stabilirii în România a unor firme de tip holding. E o perioadă în care, după ce s-a întâmplat în Cipru în primăvară, antreprenorii români care au avut afaceri acolo îşi caută alternativă şi o astfel de măsură cred că le oferă posibilitatea de a avea în România o alternativă de a-şi reloca business-urile”, a spus Manolescu.

El a arătat că în perioada următoare va fi, probabil, supusă dezbaterii în Parlament iniţiativa legislativă privind holdingurile, o lege mult mai amplă, care încearcă să acopere mai multe zone de reglementare.

„Prin urmare, există premisele să avem în România o legislaţie mult mai favorabilă şi mai consistentă pentru holdinguri”, a declarat Manolescu.

- publicitate -