Sari la conținut

Noul Cod al insolventei a fost retransmis Parlamentului, sub forma unui proiect de lege

Potrivit Mediafax, un nou proiect de lege privind Codul insolventei a fost inaintat Parlamentului. Proiectul nu mai prevede ca procedura va fi aplicata si dosarelor de insolventa deschise si nici nu include un paragraf distinct legat de insolventa in audio-vizual.

Proiectul de lege a fost inaintat Parlamentului in procedura de urgenta si prevede acum ca noile reguli de insolventa vor fi aplicate procedurilor incepute dupa intrarea in vigoare a legii. Celelalte reguli sunt pastrate din ordonanta de urgenta initiata in octombrie.

Cele doua prevederi care nu mai sunt incluse in actualul proiect de lege, au fost contestate in luna octombrie a.c. de Avocatul Poporului, iar judecatorii CC au admis exceptia de neconstitutionalitate si, mai mult, au constatat ca intreaga ordonanta este neconstitutionala, Guvernul fiind astfel obligat sa propuna un nou proiect, promovat acum ca lege, nu ca ordonanta de urgenta.

Pe 2 decembrie a.c., la Camera Deputatilor a fost inregistrat Proiectul de Lege pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență – PL-x nr. 539/2013 – vezi proces legislativ

OUG 91/2013 – Procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă | Noul Cod al Insolvenței  – declarata neconstitutionala

Decizia CC privind neconstitutionalitatea

 

Un comentariu la „Noul Cod al insolventei a fost retransmis Parlamentului, sub forma unui proiect de lege”

  1. Pingback: LEGEA 85/2014 - Procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă - CFNET Finante Taxe

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version