Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget,  este invitatul emisiunii „Dupa 20 de ani” difuzata duminica de la ora 10.00 de Pro TV, PROTV NEWS si de voyo.ro. Emisiunea este moderata de Cristian Leonte si ii are ca invitati permanenti pe jurnalistii Claudiu Pandaru (directorul editorial Mediafax Grup) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Ministrul delegat pentru Buget a declarat ca una dintre variantele puse pe masa de FMI la negocierile cu Guvernul este majorarea cotei unice de la 16% la 18%, solutie pe care autoritatile romane nu au agreat-o.liviu-voinea

Ministrul sustine ca bugetul pe 2014 se putea face si fara introducerea accizei de 7 eurocenti pe litrul de combustibil, insa el precizeaza ca ar fi fost nevoie de alte masuri pentru compensarea cresterii accizei.

„Se putea face, cu un deficit mai mare sau cu alte masuri care sa compenseze cresterea accizei. (…) Acciza a facut parte dintr-un pachet mai mare, negociat cu partenerii internationali. Inlocuirea accizei, amanarea accizei, orice astfel de varianta trebuie sa fie compensata de o alta masura. Fie pe partea de taiere de cheltuieli, fie pe partea de venituri din alta masura pe venituri. Situatia in care ar creste deficitul nu este o situatie acceptabila”, a raspuns Liviu Voinea la intrebarea daca bugetul pe 2014 se putea construi si fara acciza de 7 eurocenti pe litrul de combustibil.

- publicitate -