ce-ec_europa_euRaportul Comisiei Europene către Parlamentul European si Consiliu se bazeaza pe articolul 16 din Directiva 2007/74/CE a Consiliului privind scutirea de taxa pe valoarea adaugata si de accize pentru bunurile importate de catre persoanele care calatoresc din tari terte, conform caruia Comisia trebuie sa prezinte Consiliului un raport privind punerea in aplicare a directivei, insotit, dupa caz, de o propunere de modificare.

În Raport, CE precizează că marea majoritate a statelor membre este mulțumită de dispozițiile curente și nu consideră necesară revizuirea actualei directive. Majoritatea observații primite se referă strict la modificări lingvistice/redacționale.

- Publicitate -

Din aceste motive, Comisia propune ca, în stadiul actual, să nu se lanseze nicio inițiativă legislativă care să modifice Directiva privind scutirile pentru persoane care călătoresc.

Cu toate acestea, Comisia este interesată să dezvolte instrumente și bune practici administrative, împreună cu statele membre interesate, pentru abordarea în mod adecvat a scenariilor privind problemele practice descrise, și să își împărtășească cunoștințele cu celelalte state membre.

Referințe anexate:
Raportul CE [22 pg. RO]

- Publicitate -