Modificări privind plata impozitelor prin ghiseul.ro

1329

Prin HG 1070/2013, au fost aprobate modificări importante privind Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (ghiseul.ro).

Hotararea extinde mijloacele electronice de plata online a taxelor si impozitelor prin intermediul Ghiseul.ro si corecteaza legislatia care permite momentan ca o primarie sa solicite contribuabilului sa plateasca comisionul aferent tranzactiei, fapt ce contravine legislatiei europene.Ghiseul_plata-online

Primariile vor putea accepta toate mijloacele electronice de plata online (internet banking, mobile banking, fara a se limita la acestea), iar in cazul in care opteaza pentru plata impozitelor si taxelor utilizand cardul bancar vor suporta comisionul tranzactiei.

Conform datelor MSI, în momentul de faţă sunt inregistrate în sistemul ghiseul.ro 72 de primarii, din care 40 accepta plati cu autentificare si 32 fara autentificare. Alte 33 de primarii sunt in curs de finalizare procedura de inrolare. S-au efectuat 52.361 de plati in valoare de 11.101.161 lei.
Referitor la credentialele (n.a. datele de autentificare – user si parola), responsabilitatea de distribuire revine ANAF (Unitatea de imprimerie rapida Valcea).

- Publicitate -