Sari la conținut

MFP: Stabilirea valorii de intrare a activelor fixe la instituţiile publice | Proiect HG

MFP a publicat proiectul de Hotărâre privind stabilirea valorii de intrare a activelor fixe la instituţiile publice.

Proiectul de act normativ prevede că, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, valoarea minimă de intrare a activelor fixe stabilită în condiţiile art.7 alin.(1) lit.a) din Ordonanţa Guvernului nr.81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice cu modificările şi completările ulterioare, este de 2500 lei.

De asemenea, Valoarea rămasă neamortizată a activelor fixe cu valoarea de intrare cuprinsă între 1800 lei şi 2500 lei existente în patrimoniul instituţiilor publice la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se va recupera pe durata normală de funcţionare rămasă.

Referințe anexate:
Proiect HG
Notă de fundamentare 

Etichete:

7 comentarii la „MFP: Stabilirea valorii de intrare a activelor fixe la instituţiile publice | Proiect HG”

 1. Pingback: HG 72/2014 - Stabilirea valorii de intrare a activelor fixe la instituţiile publice - CFNET Finante Taxe

  1. In HG 276/2013, au uitat acest alineat (3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica in mod corespunzator si institutiilor publice si persoanelor juridice fara scop patrimonial.
   Acest alineat apare in celelalte HG-uri, inclusiv in HG 105/2007 care a fost abrogat in iulie 2013.

   Prin aceasta omisiune, au creat un vid legislativ, intrucat din iulie 2013 inst. publice nu au stabilita prin HG o valoare de intrare.

   In concluzie, apreciem ca este eroarea MFP si nu poate fi o problema daca a fost aplicata valoarea de 2.500. Vom solicita la MFP un raspuns in acest sens.

   1. Multumesc pentru raspunsuri. Aveam nevoie de ele. Va dati seama ca de acum voi citi cu maxima atentie tot ce se publica.
    Mai aveam o intrebare in legatura cu unele formulare care privesc activele fixe: daca ele se identifica printr-un nr de inventar unic ce sens are sa apara nr de buc si cantitatea in documentul respectiv?

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version