V.Ponta: Cota progresivă de impozitare se va aplica la persoanele fizice, dar nu din 2014

53

Victor Ponta a afirmat ca nu va fi introdusă în 2014 cota progresivă de impozitare pe veniturile salariale de 8%, 12% si 16%. Ponta a afirmat că este o măsura care se va aplica pe o perioada limitata de timp persoanelor fizice, însa cu siguranță nu din 2014.

„Guvernul pe care il conduc se obliga sa pastreze cota unica de 16% pentru toate persoanele juridice, vorbim de societati comerciale aici. In cazul persoanelor fizice, am enuntat ideea pe care o vom aplica pe masura ce avem spatiul bugetar necesar, respectiv aceea ca pentru persoanele care, pentru o perioada de timp limitata, au venituri reduse sa putem sa scadem aceasta cota de la 16% la 12% si la 8%. Exprimarea corecta ar fi cea a unei exceptii pentru persoane fizice cu venituri reduse pe o perioada limitata de timp de la ceea ce ramane evident ca fundament al programului economic al Uniunii Social Liberale si anume cota unica de 16%”, a spus Ponta.

Titus Corlăţean, ministru de externe, a declarat la dezbaterea S&D „Relaunching Europe”: „Să nu uităm discuţia despre sistemul de impozitare. Păstrăm în continuare un sistem de impozitare de cotă unică pentru diferite raţiuni, dar sensul unei cote de impozitare regresive sau progresive, care este în programul nostru de guvernare, votat în Parlament, este un lucru la care trebuie să ne gândim foarte serios şi să-l punem la momentul oportun în practică”.

- Publicitate -