Coaliţia pentru Dezvoltarea României îşi declară opoziţia faţă de introducerea unor noi taxe şi impozite în anul 2014.

Oamenii de afaceri români şi străini, reuniţi în 20 de asociaţii de afaceri şi sprijiniţi de tot atâtea ambasade, cere Guvernului să asigure „stabilitatea şi predictibilitatea climatului investiţional”, prin anunţarea publică eventualelor modificări fiscale cu 6 luni înainte de intrarea lor în vigoare.

Steven van Groningen, secretarul general al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, declară că situaţia politică din România afectează stabilitatea mediului economic pentru care populaţia României a plătit prin taxe mai mari şi salarii mai mici şi face dificilă atragerea de investitori străini.

“Prin mediul politic creăm acum un mediu instabil şi care are impact asupra predictibilităţii. Avem nevoie de investiţii pe mediu lung, în infrastructură, în producţie, iar acestea vin dacă există predictibilitate. Nu poţi, ca investitor, să faci o investiţie din care să scoţi bani după şapte ani şi să se schimbe legislaţia pe neaşteptate. România are nevoie de strategii sectoriale, ca schimbările legislative să se facă în cadrul acestei strategii, cu analiză de impact şi cu un timp rezonabil de implementare, 6-12 luni”, a spus acesta.

Acest grup de investitori străini şi români vrea să semneze cu Guvernul României un Memorandum de Înţelegere „pentru a conveni asupra unor principii de colaborare şi unor obiective concrete”. Membri ai Coliţiei, un grup consultativ independent şi neafiliat politic, au avut deja întâlniri cu mai mulţi miniştri „pentru a discuta teme de actualitate cu impact asupra diverselor sectoare economice.

Printre asociatiile de afaceri membre ale Coalitiei se numara Camera de Comert Americana (AmCham) in Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camera de Comert Romano-Britanica, Consiliul Investitorilor Straini, Camera de Comert si Industrie Germana-Romana, Fundatia Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comert Elvetia-Romania.

Printre membrii asociati si observatori se numara ambasadele Statelor Unite, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Elvetiei, Poloniei, Olandei, Italiei, Canadei.

- Publicitate -