Pe 15 februarie 2014, în cadrul evenimentului World Information Architecture Day (WIAD), Grapefruit, agenţia românească de digital product development şi organizatorul evenimentului pe plan local, a realizat un prototip funcţional al Declaraţiei 200 de la ANAF.

Pentru a demonstra importanţa arhitecturii informaţionale (AI) şi a conţinutului în orice situaţie, membrii Grapefruit au propus o soluţie online de completare a Declaraţiei 200.

Formularul tipărit a fost reorganizat din punct de vedere al AI, astfel încât completarea acestuia să fie mai uşor de făcut de către persoane care nu deţin noţiuni juridice avansate sau de fiscalitate.

Cu ajutorul noii soluţii, utilizatorii primesc informaţii şi exemple concrete, afişate în mod contextual. Prototipul prezentat la WIAD 2014 beneficiază de responsive design, fapt care îl face uşor de accesat de pe mobil şi tabletă. Formularul este disponibil online la adresa www.d200.grapefruit.ro şi poate fi tipărit, semnat şi depus la ANAF.

„Refacerea Declaraţiei 200 este modul nostru de a contribui din punct de vedere AI, UX şi content strategy la crearea unei lumi mai bune. E un prim pas pe care-l facem în această direcţie. Avem deja în plan şi alte funcţionalităţi ce pot fi dezvoltate, iar în următoarea perioadă, prioritatea noastră este să strângem feedback de la utilizatori pentru a putea face optimizările pe care ei le consideră necesare. Ne-am dori să vedem cât mai multe iniţiative de acest gen în viitorul apropiat”, a declarat Alecsandru Grigoriu, UX Designer la Grapefruit.

- publicitate -

grapefruit_ro_ideas