TVA rambursată cu control ulterior reprezintă 5% din total

112

„Suma cumulată a acestor deconturi, care vor fi verificate ulterior, reprezintă numai 5% din total, ceea ce înseamnă că riscul pentru autoritatea fiscală nu este mare, în timp ce efectele asupra capacităţii de control a Fiscului sunt semnificative”, a declarat Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, într-o conferinţă despre fiscalitate.

Astfel, jumătate din resursele de control ale Fiscului vor fi direcţionate spre alte zone de verificare şi control.

Potrivit modificărilor Codului de procedura fiscală, operate prin Ordonanţa 8/2014 şi intrate vigoare de la 1 martie, pentru deconturile de TVA cu sumă negativă cu opţiune de rambursare, pentru care suma solicitată la rambursare este de până la 45.000 lei, organul fiscal va rambursa taxa cu efectuarea, ulterior, a inspecţiei fiscale.

Această procedură nu va fi aplicată în cazul în care contribuabilul are înscrise în cazierul fiscal fapte de natură infracţională şi nici în cazul în care organul fiscal, pe baza informaţiilor deţinute, constată că există riscul unei rambursări necuvenite.

Jumătate din deconturile de taxă pe valoarea adăugată se vor face cu control ulterior, situându-se sub plafonul de 45.000 de lei prevăzut de ultimele modificări ale Codului de procedură fiscală, a spus Dan Manolescu.

- Publicitate -