Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la Compania de Asigurări-Reasigurări Exim (CARE), companie deținută majoritar de stat, prin EXIMBANK.

Raportul-sinteza a fost publicat astăzi – Sinteza_EximAsig

radu-frincu-devalizare
Radu Frincu – devalizare CARE

Potrivit Raportului, în timpul mandatului de preşedinte, Radu Frîncu a cheltuit, împreună cu Constantin Banu, 831.177 lei şi 53.173 euro din fondurile companiei în interes personal ori pentru alte persoane din afara companiei,

Frîncu a decontat 65.895 lei şi 31.663 euro pentru sejururi efectuate împreună cu familia sau cu alte persoane la lbiza, la Cannes, la Disneyland-Paris şi în staţiunea lschgl din Austria, a decontat 12 note de plată pentru mese servite de soţia sa la restaurant, şi-a cumpărat anvelope noi la maşină, produse Louis Vuitton, bijuterii Cartier, un telefon Vertu, un televizor SmartTV.

A decontat transport cu elicopterul la Monte Carlo, telefoane VERTU de 43.650 RON, Blackberry porsche design de 11.065, 02 RON, deplasări cu taxiul la Londra, închirierea de maşini de lux la Saint Tropez şi la Nisa.

La terminarea mandatului, Radu Frîncu avea cheltuieli efectuate nejustificate de peste 394.000 RON.

La rândul său, Constantin Banu a decontat cheltuieli pentru un sejur în staţiunea San Benedetto del Tronto din Italia, precum şi produse Louis Vuitton şi articole de pescuit.

Sistemul de finanțe publice este mort, este incredibil cum un politruc, director de companie de stat, să poată efectua timp de 3 ani cheltuieli de peste 1, 5 milioane de lei din banii companiei, fără ca sistemul să reacționeze.

Cine a fost contabil, jurist, auditor la companie? Cum este posibil să semnezi documente cu astfel de cheltuieli?

Ce face Direcţia generală de inspecţie economico-financiară din MFP?

PS: Pe CFNET nu publicăm articole de acest fel, dar am devenit extrem de nervosi după ce am citit raportul-sinteză și trebuia să ne manifestăm. Peste raport am dat din greseala pe siteul Guvernului, cautând informații de interes pentru contabili și consultanți.

- Publicitate -

1 COMENTARIU