Sari la conținut

Dragă prieten Salvați Copiii România,

Pentru Salvați Copiii România supraviețuirea copiilor este o prioritate. Prin programul Fiecare Copil Contează, reducem mortalitatea infantilă și îmbunătățim sănătatea și calitatea vieții copiilor români cu vârste cuprinse între 0–5 ani. Din păcate, în România, la fiecare 5 ore moare un copil cu vârsta mai mică de un an. Avem cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană – 9%o, comparativ cu 3,9%o, media UE.

Cu ajutorul programului Fiecare Copil Contează, am reușit să concentrăm eforturile organizației noastre în derularea de servicii în 31 de comunități rurale sărace din țară, oferind suport pentru 6.930 de mame și copiii acestora, precum și pentru dotarea a 35 maternităţi cu echipamente performante, necesare supraviețuirii copiilor născuți prematur sau cu greutate mică la naștere, ajutând până în prezent 7.000 de nou-născuți să trăiască.

Este esențial să continuăm împreună acest efort. Anual, în țara noastră, se nasc 20.000 de copii înainte de termen și aceștia pot fi salvați doar cu aparatură modernă. Vă rugăm să ne ajutați să continuăm programul de dotare a secțiilor de nou-născuți, mai ales în acest an, în care fondurile alocate de la bugetul de stat pentru neonatologie sunt la nivel minim. 

Avem nevoie de sprijinul și implicarea companiei dumneavoastră. Alegeți să direcționați 20% din impozitul pe profit către Organizația Salvați Copiii, susținând astfel programele derulate în beneficiul copiilor, fără ca acest suport să reprezinte o cheltuială suplimentară pentru compania dumneavoastră.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit datorat statului român, daca se încadrează în limitele legii și dacă se face până la sfârșitul anului 2014, pe baza unui contract de sponsorizare. Potrivit art. 8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condițiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări conform prevederilor Legii 32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 0,3% din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Contractul de sponsorizare în baza căruia puteți efectua viramentul (doc). Ulterior, veți primit contractul în original.
Informații utile: Sponsorizarea, mecenatul si acordarea de burse private –  ghid fiscal si contabil – facilitatea fiscala , Legea 32/1994 privind sposorizarea – actualizată 2014.

Persoana de contact: Adriana Zorila| Fundraising Account | Salvati Copiii Romania | Tel +40 21 316 61 76 | Fax +40 21 312 44 86 | Mob +40 741 144 947 | adriana.zorila@salvaticopiii.ro|
www.salvaticopiii.ro

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care promoveaza din 1990 drepturile copilului in Romania, in acord cu Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membra a Salvati Copiii International, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version