COMUNICAT DE PRESA ANAF – DIRECŢIA GENERALĂ ANTIFRAUDĂ FISCALĂ

Sancţiuni de peste 2 milioane lei dispuse pe litoral de către inspectorii antifraudă fiscală

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală, în lunile iulie şi august 2014 inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au verificat corectitudinea atât a administratorilor de plaje, care închiriază şezlonguri şi ambarcaţiuni de agrement, cât şi a patronilor de cluburi, restaurante şi terase de pe litoral. Au fost verificaţi 264 de contribuabili şi au fost constatate 530 de abateri, pentru sancţionarea cărora inspectorii au dispus amenzi totale de 1,87 milioane lei şi confiscări de numerar şi bunuri în valoare totală de 198.490 lei. De asemenea, inspectorii au dispus suspendarea activităţii comerciale pentru 39 firme, deoarece au constatat că încălcau obligaţia legală de utilizare a casei de marcat sau de emitere a bonului fiscal.ANAF-DGANTIFRAUDA-FISCALA

Într-unul din cluburile de noapte verificate, inspectorii au identificat o cantitate de 311,8 litri de băuturi alcoolice (şampanie, whisky, vodka etc) în valoare totală de 105.272,52 lei, fără acte legale de provenienţă, pe care au confiscat-o.

Acţiunile de control ale inspectorilor antifraudă fiscală au beneficiat de suportul specific al echipelor mobile ale Jandarmeriei Constanţa. Direcţia generală antifraudă fiscală va continua verificarea activităţilor comerciale specifice sezonului estival şi îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal.

0804 - DGAF 2mil litoral_40804 - DGAF 2mil litoral_30804 - DGAF 2mil litoral_6

 

 

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Amenzile se aplica fara un grad ridicat de competenta al personalului .E suficient sa nu fie completat corespunzator un document ca sa aplici o amenda . Nu se rezolva atragerea unor sume considerabile la bugetul statului cu raportari firave privind aplicarea amenzilor. Aceste fapt este argumentat de faptul ca nivelul confiscarilor este cu mult sub nivelul amenzilor . In domeniul alimentatiei publice se manipuleaza cantitati uriase de bauturi si alimente provenite din depozite clandestine care pentru identificarea acestora se impune profesionism. si specializare in control . Dislocarea personalului GF are un impact extrem de negativ in identificarea economiei subterane si instrumentarea cu suplete a cazurilor de evaziune fiscala. Marea problema o constitue lipsa de profesionism, competenta si specializare a personalului . Se impune o selectie riguroasa a personalului si o organizare subtila si tactica a actiunilor de control. Aceasta situatie se rasfrange grav asupra bugetului de stat si asupra nivelului de trai.