VOM INVESTI 1 miliard de euro pe an dacă ….

95

„Vom continua investitiile si vom aloca in continuare un miliard de euro pe an daca sunt conditii de afaceri corecte si un mediu fiscal si de reglementare pozitiv, care sprijina investitiile, adica fix costul tehnologiei, costul gasirii de noi resurse”. Declaratia aparţine dnei Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

OMV Petrom a platit in primul semestru taxe suplimentare la bugetul de stat in valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, din care 162 milioane de lei au reprezentat taxa pe stalp (aproximativ 36,8 milioane de euro).

Mariana Gheorghe a mai afirmat ca Romania va avea crestere economica in continuare, chiar daca nu se va ridica la nivelul de anul trecut, de 2 – 3% care, ceea ce va genera o cresterii a cererii de carburanti.
Taxele introduse incepand de anul trecut, printre care taxa pe stalp si impozitul pe veniturile suplimentare din liberalizarea preturilor la gaze, au echivalat cu o crestere de 90% a redeventelor petroliere platite de OMV Petrom.petrom-city

Potrivit Raportului financiar publicat in august 2014

„Avand in vedere ciclul lung al investitiilor in sectorul de titei si gaze, recentele schimbari ale regimului fiscal au un impact direct asupra operatiunilor companiei. Aceste schimbari afecteaza atat cererea si oferta pe piata, cat si rezultatele financiare si performanta operationala ale companiei.

Impozitul de 1,5%, aplicat la valoarea bruta a constructiilor, care a fost introdus la 1 ianuarie 2014, are un impact negativ direct asupra costurilor de operare in toate segmentele de activitate ale companiei (in special in E&P) si afecteaza rentabilitatea unora dintre proiectele noastre investitionale. Mai mult decat atat, cresterile accizei pe carburanti implementate in ianuarie si aprilie 2014, sporesc presiunea asupra volumelor si marjelor din activitatea de marketing din Romania.

Anticipam discutii cu autoritatile romane in vederea obtinerii unui cadru fiscal si de reglementare stabil pe termen lung si favorabil investitiilor, discutii care vor aborda impozitarea suplimentara a hidrocarburilor si impozitul pe constructii. „

- Publicitate -