Copyright by UJMAG.roInfracțiunile informatice în noul Cod penal

Editura: Universul Juridic
Editie coordonata de: Mihail Udroiu
Autori:  Anamaria Tranca, Dumitru Cristian Tranca
Tematica: Drept penal
Colectia: Noul Cod penal
ISBN: 978-606-673-366-3
Pret: 32 lei

Așteptat in general cu anxietate, noul Cod penal confirma, intr-adevar, expectanțele categoriilor profesionale chemate sa il aplice, constituind o provocare redutabila, indeosebi pentru practicienii nemijlociți ai dreptului penal.

In contextul noii legislații, materia infracțiunilor informatice, un domeniu al carui specific ar necesita, in principiu, un efort permanent de adaptare legislativa la metodele infracționale inovative puse in practica de potențialii faptuitori, a suferit, din punctul de vedere al reglementarii, minime modificari, in general la nivel de sistematizare. Pe cale de consecința, numeroasele chestiuni de drept ce au primit anterior soluții neconcordante și contradictorii iși vor gasi in continuare rezolvarea pe calea recursului in interesul legii și a noului instrument procedural reglementat in Codul penal, si anume sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

De aceea, lucrarea Infractiunile informatice in noul Cod penal, refuzand orice pretenție de calificare ca literatura juridica de specialitate, urmarește doar sa expuna problemele de practica judiciara neunitara și variile soluții date acestora in lumina noilor reglementari și sa puna in atenția practicienilor o serie de probleme, vechi sau noi, aferente acestei materii, fara a pretinde vreun moment ca soluțiile imaginate de autori ar avea o mai mare forța juridica decat soluțiile practicii judiciare expuse spre dezbatere.

- publicitate -

CUPRINS | DISPONIBILĂ PE UJMAG: Infractiunile informatice in noul Cod penal

editurauniversuljuridic_roDespre editura Universul Juridic:

Înfiinţată în anul 2001, Editura Universul Juridic a devenit în 13 ani un actor important al pieţei de carte juridică din România.
Poziţia pe care o ocupă în acest moment editura pe piaţa de carte juridica se datorează bazelor solide care au fost puse încă de la înfiinţare: respect şi seriozitate în relaţiile cu colaboratorii noştri şi dorinţa de a dezvolta în permanenţă editura.
Printre titlurile noastre se regăsesc: tratate, cursuri universitare, monografii juridice, acte normative şi acte normative adnotate, culegeri de practică judiciară pe materii, structurate pe colecţii.
Prin intermediul reţelei proprii de distribuţie şi cu ajutorul colaboratorilor, cărţile noastre sunt distribuite în peste 200 de librării şi puncte de vânzare din întreaga ţară.