Inspector antifraudă agresat fizic, 2 persoane arestate preventiv

74

În 28 decembrie 2014, o echipă de control a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a identificat o firmă de la baza pârtiei Clăbucet, din staţiunea Predeal (jud. Braşov), care deţinea 300 l băuturi alcoolice fără acte legale de provenienţă şi comercializa produse alimentare fără utilizarea casei de marcat.

După dispunerea sancţiunilor prevăzute de lege (amenzi, suspendarea activităţii şi confiscarea băuturilor alcoolice), unul dintre inspectorii antifraudă a fost agresat fizic de către doi bărbaţi, tată şi fiu, membri ai familiei administratorului firmei respective, care au trecut de la ameninţări şi intimidări verbale la violenţă fizică.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 decembrie 2014. În cauză inculpaţii au formulat contestaţie, acesta fiind respinsă în data de 5 ianuarie 2015, astfel încât aceştia vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.
Potrivit comunicatului de presă emis de Parchetul General, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că la data de 28 decembrie 2014, inculpaţii au lovit cu pumnul persoana vătămată D.M., inspector ANAF, aflată în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Persoana vătămată efectua un control inopinat la sediul S.C. ”I” S.R.L., cu punct de lucru la baza pârtiei Clăbucet din Staţiunea Predeal.

Cercetările în cauză au fost efectuate de către procurori cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Staţiunea Predeal.

Potrivit art. 257, alin. (1) din Codul penal, vătămarea corporală săvârşită împotriva unui funcţionar public, care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de până la 6 ani şi 8 luni.

- Publicitate -