ANAF ERROR, PLEASE RESTART: CASS la alocaţiile pentru copii, 11.000 copii din Argeş au fost notificaţi – ACTUALIZARE

112

ACTUALIZARE: „Conducerea ANAF a transmis catre unitatile de administrare fiscala o circulara prin care s-a suspendat regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile obtinute din dobânda bonificata de banci, pentru alocatiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare. Precizam, inca o data, ca obiectul impunerii nu ίl constituie alocatia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocatiile din conturi”, au transmis CFNET, biroul de presă ANAF.

ANAF Argeş a trimis înştiinţări către aproape 11.000 de copii să achite contribuţiile la asigurările de sănătate pentru alocaţiile primite de la stat. Fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primeşte drept alocaţie.

Reprezentanţii Fiscului spun că vina e a programului de calculator care i-a identificat pe copii că au datorii la stat.

Ion Olteanu, Direcţia Finanţelor Publice Argeş: „Deciziile de impunere au fost generate în urma unor rulări ale unor programe emise de Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei din cadrul ANAF, l-am instalat, am transmis”.

Nu au scăpat nici minorii cu dizabilităţi. Numai spre copiii din Curtea de Argeş au plecat, prin poştă, mii de astfel de plicuri. Şi este posibil ca astfel de înştiinţări să ajungă şi la alţi copii.

Ion Olteanu, Direcţia Finanţelor Publice Argeş: „Au venit contribuabili, au depus contestaţii legate de acest aspect. Noi am făcut demersuri, sesizându-ne şi contribuabilii, am înştiinţat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională a Finaţelor Publice şi sperăm să rezolvăm şi această deficienţă”.

Suma totală pe care un copil trebuie să o plătească, raportat la alocaţia primită pe un an, depăşeşte 450 de lei. Adică peste 90% din bani. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au promis că vor lămuri situaţia mâine dimineaţă.

- Publicitate -

2 COMENTARII