175 milioane de lei cu cardul bancar online/POS

În 2014, 175 milioane de lei reprezentând taxe și impozite locale au fost plătite cu cardul bancar online/POS.visa_plateste-online

Tranzacţiile cu cardul pentru plata impozitelor şi taxelor la nivel naţional au înregistrat în 2014 o creştere de 31%, evoluţie susţinută de majorarea de peste 2,5 ori a plăţilor online, a comunicat joi, 22 ianuarie 2015, Visa Europe.

„Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România s-a majorat în 2014 cu 31% faţă de anul precedent, la aproximativ 175 milioane lei, susţinută de creşterea de peste 2,5 ori a plăţilor efectuate online, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe. Mai mult, românii au folosit anul trecut mai des cardurile pentru a-şi achita obligaţiile fiscale şi au realizat aproape 490.000 de plăţi electronice, în creştere cu 31% comparativ cu 2013″, se arată într-un comunicat al Visa Europe.

171 municipalităţi au POS

- publicitate -

Numărul primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul direct la POS a rămas în 2014 aproape la acelaşi nivel ca în anul precedent, de 171 de municipalităţi, potrivit datelor raportate de băncile din România membre Visa Europe.

Pe lângă sediile administraţiilor locale şi platforma www.ghiseul.ro, taxele şi impozitele locale mai pot fi plătite cu cardul şi la POS-urile instalate în oficiile poştale care acceptă tranzacţiile cu cardul, în locaţiile special deschise de Visa în centrele comerciale, la infochioşcurile instalate la sediile administraţiei locale, în supermarket-uri şi mall-uri, precum şi online pe platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale.

3 ani cu creşteri anuale > 30%

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a rămas anul trecut aproape la acelaşi nivel, de 357 lei.

„Visa Europe îşi menţine angajamentul ferm asumat încă din 2009 în privinţa promovării şi dezvoltării plăţilor electronice în sectorul public. În mod particular, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul reprezintă un proiect de succes în sectorul public, în condiţiile în care interesul autorităţilor şi al contribuabililor faţă de această modalitate de plată creşte rapid de la an la an. Valoarea şi numărul plăţilor de taxe şi impozite locale cu cardul au înregistrat în ultimii trei ani creşteri anuale de peste 30%, evoluţie susţinută în special de tranzacţiile online”, a declarat directorul regional pentru România, Croaţia şi Slovenia în cadrul Visa Europe, Cătălin Creţu, potrivit Mediafax.

110 municipalităţi pe ghiseul.ro 

Potrivit Visa, tot mai multe primării au decis să pună la dispoziţia contribuabililor posibilitatea de a efectua plăţi online de taxe şi impozite prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin www.ghiseul.ro a crescut în 2014 cu 50%, la 110 municipalităţi.