Loteria Bonurilor Fiscale – aprobată de Guvern

42

Potrivit Comunicatul de presă publica de MFP, în şedinţa de Guvern din 28 ianuarie 2015 a fost aprobată ordonanţa privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale.

Actul aprobat a fost modificat în urma dezbaterilor publice, principalele noutăţi fătă de versiunea a 2-a publicată de MFP sunt:

– Extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani).

– Nerestricţionarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană.

– Ordonanta mai prevede ca începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:
– un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și
– data emiterii bonului.

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, NU necesită înregistrarea bonurilor pe nici un site. În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un SINGUR drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului.

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei, precizează MFP.

Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcţie de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge şi la 1.000.000 de lei.

- Publicitate -