
Pe 29 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta a sugerat că și românii din Diaspora ar trebui să contribuie cumva la bugetul țării, cum ar fi o cotizație de zece euro pe lună la bugetul social.
Pe 28 ianuarie 2015, prim-ministrul Victor Ponta a declarat că obiectivul anului 2015 pentru guvern este reducerea TVA la toate produsele începând cu 1 ianuarie 2016.
Pe 22 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta a anunțat că România și-ar putea permite în 2015 o reducere a fiscalității pentru presa, indiferent de suport – TV, ziare, online, radio. Ponta nu a explicat in ce ar consta sprijinul pentru presa, dar a cerut un acord politic pentru aceasta masura.
Declarați Victor Ponta – Agerpres – 29 ianuarie 2015
Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc niciun leu la sistemul social. Știu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la școli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la șomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci, e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung
Declarați Victor Ponta – interviu Live Video pe jurnalulnational.ro – 22 ianuarie 2015
M-am gandit si am si discutat, e una din deciziile majore pe care o putem lua intr-un an neelectoral. 2015 poate fi un moment. Eu cred ca printr-un tip de acord politic putem si ne permitem un regim fiscal pentru tot ce inseamna media- televiziune, presa scrisa, online. Cu un asemenea regim vreau sa nu mai acceptam ideea ca unii fac evaziune fiscala, vorbesc in sens penal, nu platesc de zece ani nicio taxa si cei care platesc nu rezista la competitie
Declaraţii Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern – 28 ianuarie 2015:
Vreau să spun că deja suntem într-o situaţie foarte bună, pe care trebuie să o întărim, să luăm toate măsurile pentru continuarea disciplinei bugetare, dar şi măsurile de stimulare a economiei, în aşa fel încât tot ceea ce am realizat în anii trecuţi să păstrăm şi în 2015: creştere economică, locuri de muncă, deficit mai mic şi investiţii străine mai multe.
Vreau să spun că deja am primit o veste bună, şi mă bucur: ANAF şi domnul ministru de finanţe mi-au confirmat că şi în luna ianuarie avem încasări bugetare mai mari decât erau previzionate în plan. Asta înseamnă că o legislaţie mai bună, activitate mai bună a ANAF şi combaterea evaziunii fiscale o să ne asigure resursele bugetare de care avem nevoie. Vestea mai puţin bună este că n-am făcut 1,97 deficit, ci am făcut 1,85 – nu, domnul ministru? Deci suntem, după Germania, cei mai disciplinaţi bugetari; dar banii ăia trebuie să-i cheltuim în continuare. E însă, totuşi, o veste bună, pentru că vreau să anunţ încă o dată, şi vreau să vă rog pe toţi miniştrii să ne sprijiniţi în acest efort: obiectivul anului 2015 este ca de 1 ianuarie 2016 să reducem TVA la toate produsele. Aşa cum în 2013 am avut ca obiectiv reîntregire pensii/salarii şi am făcut-o, 2014 a fost reducerea CAS, şi am făcut-o, în 2015 toate eforturile sunt pentru o viaţă economică bună, care să ne ajute să reducem TVA de la 1 ianuarie 2016.
Vreau să vă rog pe toţi să daţi ce observaţii mai aveţi, ca în cursul lunii februarie să avem în şedinţa de guvern, în primă lectură, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Săptămâna viitoare, în prima săptămână, şi întâlnirea Camerei Deputaţilor, voi merge să prezint priorităţile guvernului în raporturile cu parlamentul, în prima sesiune, şi o să prezint intenţia legată de Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, legea redevenţelor şi legea minelor, pe care trebuie să le finalizaţi, să le trimitem la Parlament.
Sa platesc 10€ pentru ca lucrez in londra lui retardatu de ponta? Sa colecteze bani de la cei care au furat romania ,sa le confiscam averile lui cocos ,udrea videanu si la toti cei care au furat.sa_ti fie rusine mamutoiule de ponta ,cum sa ceri 10 € de la amaratii care se chinuie da stranga ceva bani fiindbsclavi in alte tàri